6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İş kurma kredisi kampanyası

Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti, tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ve işsizliği göz önünde bulundurularak iş kurma kredileri ile ilgili olarak bir kampanya başlatma kararı aldı.


Mütevelli heyeti toplantısından sonra bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş,
“Bugüne kadar Vakfımızca verilen iş kurma kredileri ile bazı işyerleri açıldı ve başarı ile devam ediyorlar. Yakın zamanda 2 iş yeri daha açılacak. Fakat bu sayının yeterli olduğunu düşünmüyor ve iş kurma kredilerimizin daha çok vatandaşımıza ulaşmasını hedefliyoruz. Bugün aldığımız bir kararla özellikle üniversite ve yüksekokullarımızdan, meslek liselerimizden mezun olacak gençler ile mesleği olup da kaynak sorunu nedeni ile iş kuramayan vatandaşlarımıza faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz, 6yıl eşit taksitle 15 bin TL’ye kadar iş kurma kredisi imkanı sunuyoruz.

Bu konunun vatandaşlarımıza daha iyi anlatılması için değişik mekanlarda toplantılar yapacağız, mezun olacak öğrencilerle buluşacağız” dedi.
Kampanyaya katılmak isteyenlerin ne şartları taşımaları konusunda ise Demirdaş, şunları söyledi:
“Sadece herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmamak ya da yeşil kartlı olmak, bir memur kefil getirmek, krediye ihtiyacı olduğuna mütevelli heyetini ikna etmek. Yapılan inceleme ve görüşme sonrasında kabul edilen başvurular için, açılacak işyerinin ihtiyaçları ve kirası Vakfımızca karşılanıyor ve yaklaşık bir ay içerisinde de işyeri açılıyor.

Marka Kent adayı olan ve son yıllarda başta Sayın Valimizin yoğun desteği ile turizm arenasında boy gösteren Kars illimizde, örnek olarak ‘yerel turist rehberliği irtibat bürosu’ ile ‘Ani’ye düzenli ulaşım’ konularında piyasada bir açık olduğunu tespit ettik. Bu ve ihtiyaç olan diğer alanlardaki başvuruları destekleyebileceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz”

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?