6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İsrail'e boykot çağrısı

Kars Ehlibeyt Işıklı Camii imamı Seyit Ahmet Erdem, İslam düşmanlarıyla sadece sloganla mücadele edilemeyeceğini söyleyerek, İsrail ve Amerika ürünlerinin kullanılmamasını istedi.

Seyit Ahmet Erdem geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen Aşura merasimiyle ilgili yaptığı açıklamada bütün katılımcılara teşekkür ederek, "Aşure günü münasebetiyle halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen şehitlik programına katılan her kesimden halkımıza teşekkür ediyorum. Havanın soğuk olmasına rağmen her kesimden insanımız Ehlibeyt'e vefasını ve minnettarlığını göstermiştir. Peygamberimize sevgi ve muhabbetlerini sergilemiş ve taziyelerini bildirmişlerdir" dedi.
Erdem, "Peygamberimizin Ehlibeytinde bütün İslam aleminin ortak paydası vardır. İmam Hüseyin'in (A.S.) açtığı yol, tıpkı bugün olduğu gibi tarih boyunca da İslam ümmeti için bir cihat yolu olmuştur ve bu cihat yolu içerisinde şehit olmak önemli bir yer tutmuştur ve Hüseyin'in sesi, Müslümanların kulaklarında, kalplerinde ve akıllarında asıl İslami yol ve gerçek bir çağrı olarak halen çınlamaktadır. Kerbela'da akıtılan bütün kanlar bir amaç için akıtıldı. Hüseyin'in (A.S.) kıyamı, kan dökücü, Allah'ın sınırlarını tanımayan mücrim bir sultana meşruiyet vermemek içindi. Zira Hüseyin'den ona biat ederek onu meşrulaştırması istenmekteydi. Belki bu ufak bir kelime sarf edilecekti; ancak Hüseyin bunu kabul etmedi, çünkü o zalimin suçuna ortak olmak istemiyordu. Onun yerine şehit olmayı seçti. Çünkü; kendisi ve onunla birlikte olanların kanının arşı titreteceğini biliyordu. Kendisi ve kendisi ile birlikte olanların kanı Allah'ın dinini perde yapan zalimlerin tahtını sarsacak, onların hakimiyetini zayıflatacak ve iktidarlarını sonlandıracaktı" diye konuştu.
Erdem, daha sonra şunları söyledi:

"Müslüman ve İslam düşmanları ve onların başında Siyonist İsrail'e sözlü protesto yetmez. Lafla, sloganla yetinmeyin. Aşure'nin mesajı nasıl İmam Hüseyin ve vefalı sahabesi, 'Bin canımız olsa ve bin defa ölüp dirilsek tek biz Hüseyin'den vazgeçmeyiz' diyerek 'Zillet bizden uzaktır' sloganıyla zulme boyun eğmediler. Bizden, yani İslam aleminden, artık İslam düşmanlarına fiili olarak boykot gerekiyor. O da en azından onların ürünlerini kullanmamaktır. Hem 'Kahrolsun İsrail' diyeceksin, 'Kahrolsun Amerika'
diyeceksin hem de ürünlerini kullanacaksın; olmaz böyle şey."

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abbas çınar IP: 88.248.163.xxx Tarih : 12.01.2009 08:09:51

insanlar söylediklerini icraata geçirip yapsalardı bugün daya iyi yerlerde olurduk. ama malesef dilimiz bunları söylüyor ama aklımız içimizdeki şeytan bizi yoldan çıkarıyor müslümanlığa yakışmayana işler yaptırıyor.inşallah aklımız, söylediklerimiz, yaptıkğımız icraatlarla bir olur,allah bizi şeytanın şerrinden korusun.