5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

İşte 3 aylık asayiş raporu

Kars Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Kars'ta 2008 yılının ilk 3 ayında meydana gelen olaylarla ilgili huzur toplantısı düzenledi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve basın mensuplarının katıldığı toplantı Polis Evi'nde yapıldı. Kars'ta 3 ay içinde, 2 cinayet meydana geldiğini söyleyen Emniyet Müdürü Demirci, ilde toplam 72 darp olayının yaşandığını bunların da 1'inin faili meçhul olduğunu belirtti.

Müdür Demirci daha sonra yaşanan olayları şu şekilde sıraladı: "Tehdit:14, Aile Fertlerine Kötü Muamele: 9, Hakaret-Sövme:5, Cinsel Taciz (Sarkıntılık): 3, Fuhuşa Teşvik ve Aracılık:4, Kumar Oynamak için Yer ve İmkan Sağlamak:6, Kolluk Kuvvetlerine Mukavemet Hakkında Darp Saldırı:14, Ruhsatsız silah bulundurmak:16, Genel Güvenliği Tehlikeye Sokma (Silah Atmak):4, İntihar:4, İntihara Teşebbüs:6, Şahsa Karşı Tasnif Dışı Suçlar:27. Toplam olarak 208 olay meydana gelmiştir"

Demirci ayrıca, Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi: "İlimizde Toplum Destekli Polislik faaliyetlerine 01 Nisan 2008 tarihinde başlanmıştır. Toplum Destekli Polislik, güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlamak sureti ile etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesini sağlamak için ülkemiz genelinde başlatılan bir uygulamadır.

Projenin amacı; önleyici güvenlik hizmetleri kapsamında programlar düzenlemek, sosyal çevreyle ve hizmet sunulan insanlarla bütünleşerek sorunların çözümünde toplumdaki bireyler ile işbirliğinde bulunmak ve buna öncelik vermek, suç analizi ve hizmet alanlarına ilişkin analitik çalışmalar yapılmasını sağlamak, suç oranlarının düşürmek için suç ve suçlarla mücadelede halkın bilinçlendirilmesini sağlamak, suçların oluşumunda etkili olan faktörlerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapmak, çevresel koşulların etkisiyle kişilerde görülmeye başlanan kişisel güvensizlik algılamasının izlerini azaltmaya çalışmak, suç korkusunu azaltarak kentlerdeki yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak, suç ve suçlu ile mücadelede toplumdaki bireylerin devlete güvenini sağlamak, halka, suçlara karşı kendini koruma arzusu ve güvenini kazandırmak"

Toplantı daha sonra katılımcıların sorularıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?