6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Jandarmadan kaçakçılık operasyonu

Kars İl Jandarma Komutanlığı'nın, il merkezi ve Kağızman ilçesinde yaptığı operasyonlarda 3 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği ele geçirilirken her iki olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.


Kars Valiliği kanalıyla yapılan açıklamaya göre; 21 Ocak 2009 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, Iğdır'dan Kars istikametine seyir halinde bulunan araçta Akçay Köprübaşı mevkiinde arama yapıldı. Yapılan aramada O.K. isimli şahsa ait çuval içerisinde; ruhsatsız 2 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği ve bu tüfeklere ait 3 adet şarjör ile 83 adet 7.62 mm çapında fişek ele geçirildi.

28 Ocak 2009 tarihinde yine Kars İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, il merkezinde F.A. ile C.Ö. isimli şüpheliler jandarma personeline Kaleşnikof marka piyade tüfeği satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandılar.

Olayda bir Kaleşnikof marka piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait bir adet şarjör ile 24 adet 7.62 mm. çapında fişek ele geçirildi.
Her iki olayla ilgisi oldukları iddia edilen O.K., F.A. ve C.Ö. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?