6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kadın muhtar'dan seçmenlere uyarı

Yenişehir Mahallesi’nin bayan Muhtarı Firuze Hüryurt, askıda bekleyen seçmen listelerinin kontrolü için son 1 gün kaldığını hatırlatarak, seçmenlerin listelerden isim kontrolü yapmak için acele etmelerini istedi. 

29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, 5 Ocak 2009’da askıya çıkarılan seçmen listeleri için son güne gelindi. Yarın saat 17.00’de askıdan indirilecek olan listeler, daha sonra il ve ilçe seçim kurullarına gönderilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Mahalle Muhtarı Firuze Hüryurt, listelerin askıdan indirilmesine son gün kalmasına rağmen birçok seçmenin isimleriyle ilgili olarak kontrole gelmediklerinden akındı. Seçmen kayıtlarında düzeltme yapacak olan ve yeni oy kullanacak seçmenlerin iki işlemi bir arada yapmak zorunda olduklarını da vurgulayan Muhtar Hüryurt, “Listelerde yapılması gerekli düzenlemeler için önce nüfus müdürlüklerine, ardından seçim kuruluna gidiliyor. Hem ulaşım hem de işlemlerin tamamlanması belirli bir zaman gerektirdiğinden, vatandaşlarımız bu işi son güne bırakmamalılar” dedi. 

LİSTELERİ KONTROL ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR 

Seçmen listelerinin zamanında kontrol edilmesi için vatandaşlara her fırsatta çağrıda bulunduklarını da hatırlatan Hüryurt, “Yeni uygulama gereği, listelerde adı olmayanlar resmi işlem yaptırmak zorunda. Çıkacak aksaklıklar nedeniyle vatandaşlarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Bu yüzden mahalle sakinleri bir an önce listeleri kontrol etmeli, eksiklik varsa tamamlamalıdırlar” şeklinde konuştu.
Seçmenlerin ilgi göstermemesi durumunda listelerle ilgili aksaklıkları muhtarlar olarak kendilerinin düzelttiklerini ancak yeni uygulamada artık bu işin nüfus müdürlükleri vasıtasıyla yapıldığını kaydeden Hüryurt, “Bir seçmenin listeleri kontrol etmesi demek, oyuna sahip çıkması demektir. Bu nedenle bu konuda gereken hassasiyet gösterilmelidir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 13:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?