5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kadına yönelik şiddet eğitim programı

Kars Emniyet Müdürlüğü, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi, Uygulanacak Prosedürler ve Yasal İşlemler' konularında eğitim programları düzenledi.

Kars Emniyet Müdür Yardımcısı Nurgül Ada ve Başkomiser Ali Çolak tarafından ilk olarak 58'i Kazımpaşa Polis Merkezi'nde, 125'i de merkeze bağlı 7 ilçedeki Polis Merkezi'nde görevli toplam 183 emniyet personeline kurs verildi. Kurs sonunda da personele katılım belgeleri takdim edildi.

Kurslarla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve uygulanması, aile içi şiddet ve Emniyet Teşkilatı birimlerinde yapılacak adli ve idari işlemler, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, kadına yönelik şiddet ve emniyet teşkilatı birimlerinde yapılacak adli ve idari işlemler, mağdur kadınların muhafazası ve sığınmalarına ilişkin ilgili mevzuat ve genelgeler kapsamında yapılacak görevler ve alınacak tedbirler, bu konularda çalışma yapan veya çeşitli faaliyet ve görevleri olan diğer kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği, ilgili diğer kanunların ve mevzuatın uygulanması konularında kurslar verilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Şiddete uğrayan kadın, çocuk ve aile bireyleri telefonla arayarak, polis birimlerine gelerek müracaatta bulundukları takdirde 4320 sayılı Ailenin Korunması ve diğer ilgili kanunlara göre işlem yapılmaktadır. İşlemlerin tamamlanmasından sonra şüpheli kişi, hakkında hazırlanan soruşturma evrakı ile adli mercilere sevk olunmaktadır. Mağdur kişi veya kişilerin doktor raporu, gerekiyorsa tedavileri, ifade alınması ve diğer işlemlerin tamamlanmasını takiben sosyal hizmet kurumları ile görüştürülmesi ve bu hizmetlerden faydalanmaları sağlanmaktadır. Polis insan haklarının korunması ve sosyal yardım konularına önem vermektedir. Mağduriyet oluşumlarında günün her vaktinde gece ve gündüz ücretsiz155 Polis İmdat yolu ile bizzat polis birimlerine veya ekiplerine gelerek müracaatta bulunulabilir."

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?