6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kadınlar için şikayet kutusu

Kars Kadın Merkezi (KA-MER) kadınlar için dilek ve şikayet kutusu uygulaması başlattı.

Sıkıntılarını aktarmaktan çekinen kadınlar bu yöntemle sorunlarını şikayet kutularına aktarabilecek.
KA-MER uygulamaya koyduğu yeni projeyle sorunlarını içlerinde büyüten kadınların sesi olacak. Pilot bölge seçilen Yusufpaşa Mahallesi’nin sokaklarına asılan dilek ve şikayet kutuları yoluyla kaç kadının hangi sorunları yaşadıklarını ve neler istedikleri belirlenebilecek. Belirlenen sorunların çözümü içinde ilgili kurumlarla bağlantılar kurulacak ve sıkıntıların daha hızlı şekilde çözümü sağlanacak.


Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması Ortak Programı (BMOP) Kars İl Koordinatörü Özen Karaca, “Kars’ta sorunları olan bütün kadınların şikayetlerini ve taleplerini yazarak bu kutulara atmalarını bekliyoruz. Bizler kadınlar olarak sorunlarımızı dile getirdikçe her şey ortaya çıkacaktır. Bizler sesimizi ancak bu şekilde duyurabiliriz. Burada hep beraberiz ve birlikte hareket etmek istiyoruz.

Ama en önemlisi sivil toplum kuruluşları ve kamu ortaklığı istiyoruz. Bu nedenle yerel ortaklarımızla birlikte çalışmak istiyoruz. Bunların hepsi bir zincirin parçası ve bunlardan bir tanesi bile eksik olsa önümüze engel konulmuş oluyor. Bu nedenle de ortaklık çok önemli. Mahallelerin çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz bu kutulara kadınlarımız her türlü dilek ve şikayetlerini iletebilecekler. Sonra bunları toplayıp gerekli çalışmaları yapacağız. Sonuçta Kars’ın kadın dostu bir kent olduğunu her platformda dile getirme fırsatı bulabileceğiz. Daha eşit ve özgür bir kent için el ele diyoruz” diye konuştu.


Kars KA-MER İl Temsilcisi Arzu Orhangazi de, “Sabancı Vakfı’nın desteklemiş olduğu ‘Kadınlar Her Yerde Projesi’nin bir parçası olarak pilot mahalle olarak seçtiğimiz Kars’ın Yusuf Paşa Mahallesi’nde bu uygulamayı başlattık. Buna göre mahallenin muhtelif yerlerine dilek ve şikayet kutuları yerleştirdik. Böylece mahallemizde kadınlarımız kentte yaşadıkları bütün sıkıntılarını yazarak bu kutulara atacaklar.

Bizlerde KA-MER olarak bu kutulardaki dilek ve şikayetleri alarak hangi şikayet hangi kurumu ilgilendiriyorsa onu değerlendirip yetkili kurumlara ileteceğiz. Bu şekilde baskı oluşturmak amacıyla onlara görevlerini hatırlatacağız. Bu anlamda yerel yönetimlerden de tam anlamıyla bir destek almış değiliz. Taahhüt edilen şeylerin bazıları yerine getirilmiş değildir. Bu nedenle 5 yıllık yerel eşitlik eylem planı hazırlandı. Ama bir çoğu aksadı ve yerine getirilmedi” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 10:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?