5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kafkas Festivali için toplantı yapıldı

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Ekim ayının ilk haftasında yapılacak olan 4. Kafkas Kültürleri Festivali öncesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi. 

Alibeyoğlu’nun başkanlık ettiği Kent Konseyi’ndeki toplantıya; Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Kars Kuzeyoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, sivil toplum kuruluşlarının il temsilcileri ile kadın kuruluşlarının başkanları katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Alibeyoğlu, sivil toplum kuruluşlarından festival süresince büyük ölçüde destek beklediklerini belirtti. 3-5 Ekim 2008 tarihlerinde yapılacak festivale 33 ülkeden katılım olacağını söyleyen Başkan Alibeyoğlu, “45 ayrı müzik ve folklor ekipleri olacak. Bunlar her köye başında bir gösteri sunacaklar. Halkla bütünleşecekler. Kentin büyük kavşaklarında danslar edilecek şarkılar söylenecek. !2 önemli sanatçı konser verecek. Tarihi Kentler Birliği toplantısı da ikinci kez ilimizde yapılmış olacak. Bu önemli bir adımdır. Bir çok belediye başkanı ilimize gelecek ve bu toplantıda önemli konular ön plana çıkacak. Şu anda biz bin 500 civarında katılımcı bekliyoruz. Festivaller kentin yüz akı oluyor. Kars bildiğiniz gibi dünya çapında tanınan bir kent oldu. Benim burada sizlerden isteğim fikirlerinizi söyleyin, daha farklı neler yapabiliriz onları söyleyin ve sizlerde kuruluşlarınız adına ne gibi katılımlar sağlayabilir siniz? İşte bunları birlikte konuşalım ve değerlendirmeler yapalım. Yine misafirlerimiz için ‘Hoşgeldiniz’ pankartları hazırlayalım” dedi. 

Alibeyoğlu ayrıca, festivale, Ferhat Göçer, Funda Arar ve bir çok yerli ve yabancı sanatçının katılacağını da vurgulayarak, “Konserlerimiz kalede olacak. Muhteşem bir havai fişek gösterisiyle birlikte renkli görüntüler yaşanacak. Herkesi konserlerimize bekliyoruz. Kars kaşarı ve balıyla ünlü bir kentimiz. Bu konuda esnaflarımıza da çok iş düşmekte, çünkü buraya gelen misafirler ülkelerine giderken bal ve kaşar alarak gideceklerdir” diye konuştu. 

Başkan, Alibeyoğlu son olarak festival giderlerinin sponsorlar tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?