5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Kafkas Peyniri'nin tanıtımı yapıldı

Kars ile Gürcistan'ın Ninotsminda ve Ermenistan'ın Gümrü şehirlerindeki mandıracıların geliştirdikleri ve The Economist dergisinin 'Diplomat Peynir' olarak adlandırdığı 'Kafkas Peyniri'nin tanıtımı Kars'ta yapıldı. 

Ermenistan ve Gürcistan'dan gelen mandıracılar Kars'taki üreticilerle birlikte Faikbey Caddesi üzerinde stand açarak vatandaşlara peynir ikramında bulundular ve peynir bilgilerinin yer aldığı broşür dağıttılar. 

Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan arasında başlayan peynir projesi, geçtiğimiz ay Ermenistan'da yapılan 'Peynir Festivali'nin ardından Kars'ta da hayata geçirildi. Gürcistan'ın Ninotsminda ve Ermenistan'ın Gümrü kentlerinden gelen mandıracılar Karslı peynir üreticileriyle bir araya geldiler. Yanlarında getirdikleri 10 kilogramlık 'Kafkas Peyniri'ni Faikbey Caddesi üzerindeki bir işyerinin önünde sergileyen peynirciler, caddeden geçen vatandaşlara peynir ikramında bulundular ve peynir bilgilerinin yer aldığı broşür dağıttılar. Türkçe, Gürcüce ve Ermenice bilgilerin üzerinde yer aldığı 'Kafkas Peyniri'nin afişlerini de dükkanın camlarına astılar.
Kafkas Peyniri'nin Ermenistan ve Gürcistan'da piyasaya çıktığını belirten iş adamları peynirin Türkiye'de tescil edilmesiyle satışa başlayacaklarını söylediler. İş adamları, amaçlarının üç şehir arasındaki ticareti geliştirmek olduğunu söylediler. 

Ermenistan Gümrü Kafkas Merkezi Başkanı Artuş Mıkrtcyan, Kafkas Peyniri'nin yeni bir marka olduğunu ve Kafkas coğrafyasında önemli bir yer tutacağını belirtti. 

Gürcistan'ın Ninotsminda kentinde mandıracılık yapan Vanik Kazaryan da 3 ülkenin mandıracılarıyla bir araya gelip peynir işine başladıklarını, bu işle bölgenin ortak ürünü olan peyniri canlandıracaklarını ifade etti. 

Kars Figaro işletmesi sahibi Zeki Aydın da Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekilmemesi nedeniyle Azerbaycan'ın bu uygulamaya sıcak bakmamasından yakınarak, konuyu Ermenistan devlet televizyonlarında bile dile getirdiğini ve Kafkas ülkelerinin barış içinde yaşaması gerektiğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 15:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?