5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kafkas Üniversitesi'nde bahar şenliği

Kars Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ), kuruluşunun 16. yıldönümü kutlamaları kapsamında Bahar Şenliği düzenlendi.

KAÜ Prof. Dr. Nihat Bayşu Konukevi önünde düzenlenen ve gece geç saatlere kadar süren etkinlikte sahne alan Karslı sanatçı Metin Güngör, bir konuşma yaparak, "Biz şu an burada varsak, şu sahnede ben varsam, Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. O olmasaydı kim bilir ne haldeydik. İlk Cumhuriyet, Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti adı altında Kars'ta kurulmuştu. Atatürk Kars'a ilk geldiği zaman trenden indiğinde şöyle bir bakmış ve yaverlerine demiş ki, 'Birisi burada bizden önce kılık kıyafet devrimini haber mi verdi.'

Eskiden Kars'ta tango ve birtakım dünya klasikleri olduğu zaman Ankara ve İstanbul'da çok nadirmiş. 1910 yılında Kars'ta tiyatro binası varken İstanbul tiyatrosunun binası yokmuş. Onun için ortaya ne çakıyor biliyor musunuz. Kars, gelecekte yaşayacaklarını geçmişte yaşamıştır" dedi.

Metin Güngör daha sonra Karslıların Atatürk'e yazdığı 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' türküsünü seslendirdi. Öğrenciler daha sonra Metin Güngör'ün hareketli türküleriyle halaylar çekerek stres attılar.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven de öğrencilerin arasına katılarak halaya eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer garipavci IP: 203.196.56.xxx Tarih : 30.05.2008 08:58:44

dunyanin obur ucundan australiadan selamlar sevgiler agzina saglik metinim varolasin benim cennet karsimi bazi vurdum dumazlara hatirlattigin icin tesekkur ederim sana ve senin gibi dusunenlere istanbulu ankarayi mesken tutmus nerelisin dedigin zaman karsliyim diyemeyen karsin topragindan yogrulmus unlu sanatcilarimiza ders olsun konustuklarin. karsin modaya olan ilgisi ,okumaya ilgisi ,ileri atilmaya ilgisi, dunyaca biliniyor ama kendi icimizdeki umursamazlik malesef karsin adini her alanda duyurmasini engellemistir bende tuk halk muzigi sanatcisiyim ve kendi cabalarimla azda olsa karsi tanitmaya calisiyorum burada toplasan 7 aile var karsli ama kars gecesi duzenlediyimiz zaman ermenisinden tutun arabistanlisina kadar geliyorlar ve bizim kulturumuzu kafkas ekibimizi turkulerimizi ayakta alkisliyorlar butun duyarli buyuklerimizi karsimizi tanitmaya davet ediyorum lutfen elele birlikte selamlar ve sevgilerimle muammer garipavci.