6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kafkas'ta yeni akademik yıl

Kafkas Üniversitesi 2009-2010 akademik öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda yapılan törende öğrenciler adına Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi İnci Kınıt bir konuşma yaptı.

Kınıt, üniversitenin kurulduğu günden bugüne kadar bilimsel gelişmelerin ışığında, ülkesine ve insanlığa faydalı meslek insanları ve niteklikli bireyler yetiştirmeyi amaç edindiğini belirterek "Bir önceki yıldan daha da büyüyerek binlerce öğrenci, akademik ve idari personelimizle yeni bir açılış törenine katılmanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyor, bu sevinç ve gururu tüm misafirlerimizle paylaşıyoruz. 2009-2010 Akademik eğitim yılının tüm arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ise konuşmasında öğrencilere seslendi. Bugün bir diploma almanın çoğu kere bir anlam ifade etmediğini belirten Prof. Dr. Güven "Önemli olan bu süreçte mesleki ve teknik bilgilerle donatılmanızdır. Ayrıca bilimsel ve teknolojik gelişmelerdeki baş döndürücü hıza uyum sağlayabilmek için yabancı dil bilgisi zorunlu hale geldiği açıktır. Bu yüzden öğrenciliğiniz sırasında en az bir yabancı dili iyi bir şekilde bilmeniz önünüzü önemli ölçüde açacaktır. Bu bilinçle, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiş bir gençlik olacağınıza inancım tamdır. 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve üniversitemiz açısından başarılı geçmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Çınar ise ilk ders olarak 'Toplumsal açıdan hukuk ve demokrasi' konusunda bilgiler verdi.Düzenlenen törene, Kars Valisi Vekili Murat Demirci, Belediye Başkan Vekili Yagıç Harmankaya ile çok sayıda davetli, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 12:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?