5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kağızman bebekleri uluslararası fuarda

Kağızman’da 2004 yılında yapımına başlanan Kağızman bebekleri, “Kağızman Fokloru Bebek yapımı” projesiyle uluslararası fuarlarda pazarlanacak.

Kağızman Kaymakamlığı Toplum Merkezinin bünyesinde gerçekleşen bu projede, bebeklere Kağızman’ın yerel kıyafetleri giydirilecek. Kars Valiliğine sunulan bir projeyle bebekler uluslararası pazarlanarak değişik fuarlarda yerini alacak.

Toplum Merkezi Müdürü Hasan Ceylan, “Kars Valiliğine sunulan Kağızman Folkloru Bebek yapımı Projesi kabul edilirse Kağızman Bebeği uluslararası pazarlanacak.Genç kızların ihtiyaçlarını karşılamaları adına gerçekleştirilen bu projeyi geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bebeklerin satış fiyatları 20 YTL’dir. Sattığımız bebeğin tutarını yarısını kursiyerlere veriyoruz. Diğer tutarla ise tekrar bebek yapımı için malzeme alıyoruz” dedi.

Ceylan, “Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Formu Kağızman Kaymakamlığı tarafından bebek yapımına 5 bin YTL ayrıldığını bu rakamın başlangıç olduğunu vurgulayan Ceylan Kağızman Bebekleri Kağızman’ın sembolü olacak” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?