6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kağızman'a İstanbul'dan yardım

İstanbullu bir işadamı Kars'ın Kağızman ilçesindeki Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) öğrenim gören ve maddi durumu iyi olmayan 340 öğrenciye 17 ton kömür ve bin paket gıda yardımı yaptı.

AK Parti Kağızman İl Encümen aday adayı Ayhan Demirden'in İstanbul'daki bir işadamıyla bağlantıya geçmesi sonucu Kağızman'a yardım yağdı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı MYO öğrencilerine dağıtılmak üzere 17 ton kömür ve bin paket gıda gönderdi. Dağıtımına dün akşam saatlerinde başlanan yardımlar öğrencilerin yüzünü güldürdü. Yardımları Allah rızası için dağıttığını belirten hayırsever işadamı, "Biz reklam peşinde değiliz. Sadece üniversitemizin bilgin insanları zor şartlar altında
eğitimlerini sürdürmesinler. Yardımların bir kısmını gönderiyorum. Yardımların dağıtımı yapıldıktan sonra diğer kısmını da Kağızman'a ulaştıracağım. Bu yardımın dağıtılmasındaki en büyük katkı bana ulaşan sevgili dostum Ayhan Demirden'e aittir. Kendisi bana durumu anlatmasaydı bu yardımlar yapılmayacaktı. Öğrencilere azda olsa destekte bulunabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Ayhan Demirden ise konuyla ilgili olarak, "İşadamımız yardımların bir kısmını gönderdi. Yardımların dağıtımına bugünden itibaren başladık. Bize ulaşan yardımlar dağıtıldıktan sonra değerli işadamımız yeni yardımları bizlere ulaştıracaktır. Durumu iyi olmayan bütün öğrencilerimiz için yardımlar yeter de artar. Kağızman Meslek Yüksek Okulu'nda yardımlar yapıldıktan sonra Kars'ta okuyan durumu iyi olmayan üniversiteli öğrencilerimize de yardımlarımız olacaktır. Öğrencilerin her zaman yanındayız" diye
konuştu.

Kağızman MYO öğrencisi Kadir İnci, "Bugün bizlere verilen bu destek bizleri gerçekten çok sevindirdi. Bu yardımlarda emekleri olan herkese ben teşekkür ediyorum. Geçekten çok güzel bir hayırlara vesile oldular. Bu yardımlar bizleri ekonomik olarak çok rahatlattı" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 13:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?