5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kağızman'da 600 aileye yardım

Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, yaptığı açıklamada durumu iyi olmayan 600 aileye gıda yardımı yapıldığını belirtti.

Kağızman belediye başkanı Osman Nihat Yüce, “ Her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayında durumu iyi olmayan 600 aileye belediyemiz tarafından gıda yardımı yapıldı. Bu yardımlar yapıldığı zaman özellikle vatandaşlar mahcup olmasınlar diye iftardan sonra herkes evine çekildikten sonra belediye görevlileri tarafından kimsenin görmeyeceği bir şekilde vatandaşların evlerine götürülerek teslim edilmiştir. Bu yardımlarımız her yıl olduğu gibi her yıl devam edecektir. Şunu iyi kavramak lazım gösteriş için insanlara yardım yapılmamalı. Bizim her sene özellikle dikkat ettiğimiz en önemli unsur insanları rencide etmeden yardım paketlerini vatandaşlarımıza ulaştırmaktır. Gıda paketimizin içinde 20 parça her türlü gıda malzemesi bulunmaktadır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.230.27.xxx Tarih : 27.09.2008 19:46:14

Ben bu tür yardımların siyasi idareler(Belediye) tarafından yapılmasına karşıyım.Yardım devletin işidir,devlet de bunu kendi organları aracılığıyla yapmalıdır,bunu seçilmişler değil de atanmışlar(bürokrat)yapmalı.Siyasi idare yoksulluk yardımı yapınca olaya septik yaklaşırım ve derim ki seçim yatırımı yapılmaktadır,bu doğrudur da,bizim buralar da bir söz vardır:El kesesinden ağalık olmaz,diye.Sosyal Yardımlaşma Dernekleri vardır neden idari yapının bir parçası olan bu kurumlar bu tür yardımları yapmıyorlar ki,belediyeler yapıyor?Belediyeler ilk önce kensel altyapı,temizlik,ulaşım gibi asli vazifelerini yapsınlar,çalıştırdıkları işçilerin ücretlerini,ssk ve vergi borçları ödesinler eğer yıl sonunda da ödeneklerini bitirememişlerse de genel bütçeye iade etsinler.Ben bu tür harcamalara demagojik harcama diyorum ve tamamen göz boyamaktan ibaret bir yaklaşımdır.Seçimle gelenler geçici kamu görevlileridir,oysa atanmışlar da süreklilik sözkonusudur,devlette de süreklilik olduğuna göre bu hizmetleri asli ve sürekli kamu görevlileri yapmalıdır nokta.