6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kağızman'da girişimcilere fırsat

Kars'ın ilçesi Kağızman'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bireysel iş kurma kredileri ile ilgili bir kampanya başlattı.


Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, iş kurmak isteyen vatandaşların öncelikle kurmak istedikleri işi projelendirerek SYDV'ye sunması gerektiğini ve Vakıf Mütevelli heyetince değerlendirilecek projelerin kabul edilmeleri halinde, talep edilen miktarın üç eşit parçada başvuru sahibine ödeneceğini söyledi.


Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturulan 'Bireysel İş Kurma Projesi' kapsamında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, ilçede işsiz sayısının fazla olması ve tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla vakfa yapılan başvuruların artmasından dolayı, vatandaşların vakıf yardımlarıyla değil kendi işlerini kurarak geçimlerini sağlamaları amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını belirtti.


Çelik, "Geçtiğimiz günlerde Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu konuda öncülük etmiş ve bu kampanyayı başlatmıştır. Bunun üzerine ilçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da aynı kampanyayı destekleme kararı almıştır" diye konuştu.


Maddi imkanları ile mesleğini yapamayan ve işyeri açmak isteyen vatandaşların başvurularının değerlendirilip, işyeri açma imkânı sağlanacağını belirten Çelik, bireysel iş başvurularında kredi miktarının kişi başı azami 15 bin TL olduğunu ifade etti. Çelik, proje geri ödemelerinin ilk iki yıl ödemesiz altı yıl eşit taksitle yapılacağını söyledi. Çelik, ayrıca, herhangi bir faiz uygulanmayacağını, kabul edilen projede açılacak işyerinin ihtiyaçları ve kirasının karşılanacağını ve proje başvurularında uzun süre başvuru sonucunu beklemenin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.


Vatandaşların kredi imkânından yararlanmaları için duyurular yapılacağını belirten Çelik, kredi almak isteyen vatandaşların yeşil kartının olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmaması, bir memur kefil bulması ve kredi talebi konusunda mütevelli heyetinden teyit alması gerektiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?