6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kağızman'da kontür dolandırıcılığı

Kars'ın Kağızman ilçesinde Enver Karataş isimli bir vatandaş, telefonuna gelen çekiliş mesajı yüzünden bin kontör dolandırıldı.

Dolandırıcılara ateş püsküren Enver Karataş, "Kesikköprü Mahallesi'ndeki evimde bahçe temizliği yaparken cep telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda yapılan çekilişte bana 25 bin TL çıktığı yazıyordu. Ben de sevinerek hemen eve gittim. Aile fertlerime haber verdim. Hepimiz bu durum karşısında çok sevinmiştik. Kriz ortamında bu para ailemize büyük katkı sağlayacaktı. Hemen mesajda bulunan telefon numarasını aradım. Telefona bir adam çıktı. Kendisine konudan bahsettim. Bana evet çekilişte size para çıktı.

Ancak hemen bir telefoncuya gidip bu hatta bin kontör yollamanız gerekiyor. Kontör yüklediğinizde size bir hesap numarası vereceğiz. Hesap numarasından paranızı çekeceksiziniz. Ben de hemen kontör almak için evden çıktım. Yaklaşık 1 saat yürüdükten sonra ilçedeki kontör dükkanına ulaştım. Telefoncudan bin kontör alarak numaraya aktardım. Sonra telefon yüzüme kapandı. Şimdi telefona bir ulaşılıyor bir ulaşılmıyor. Zaten arabam yeni yandı. Ben bu oyuna geldim başkaları gelmesin, vatandaşlar dikkatli olsun" diye konuştu.

Kontör satan işyeri sahibi Belgin Korkmaz da bu tür olaylara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek gelen bu mesajlara aldanmamalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?