2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kağızman'da kurtuluş coşkusu

KAĞIZMAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU

Kars’ın Kağızman İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ncı yıldönümü coşkuyla kutlandı.

İstiklal Alanı’nda yapılan kutlama törenlerine Kaymakam Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ahmet Mustafa İnan, Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Cumhuriyet Savcısı Serhat Özveren, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören İstiklal Alanı’nda bulanan Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Şehitlik ziyareti ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı alanda toplanan ilçe halkı ve öğrencilerin kurtuluş bayramını kutladılar.

Törende 1920 yılında Rus ve Ermenilerin işgali altında bulunan Kağızman, müdafaa-i hukuk milliye teşkilatı üyesi Kağızmanlı Ali Rıza Ataman önderliğinde merkez ve köylerinden bir araya gelen milisler muhalif güçlere karşı verdikleri amansız mücadelenin temsili canlandırılması yapıldı.

Törenler öğrencilerin Kağızman’ı anlatan konuşmaları ve şiirlerin okunmasının ardından Halime Arslan İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri tarafından Halk Oyunları gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından tören geçişiyle kutlamalar sona erdi.

KAĞIZMAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
KAĞIZMAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 13:39:04
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 13:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?