6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kağızman'da meydan muhaberesi

Kars'ın Kağızman ilçesinde yayla davasından kaynaklandığı bildirilen ve iki köyde yaşayan bazı kişiler arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralandı.


Bugün sabah saatlerinde Kağızman'ın İstiklal Caddesi'nde Akören ve Çengilli köyünde yaşayan bazı kişiler arasında 40 yıllık yayla davası nedeniyle çıktığı bildirilen kavgada yaklaşık 100 kişi birbirine girdi. Kavgada 8 kişi yaralandı. Emniyet güçleri taş ve sopaların kullanıldığı kavgayı ayırmakta güçlük çekince Kağızman Jandarma Komutanlığı ve Kağızman Tabur Komutanlığı'na bağlı birlikler olaya müdahale etti. Polis ekipleri kızgın kalabalığı ayırmak için havaya ateş açtı.


Kavgaların daha da büyümesi üzerine Kars'tan takviye çelik kuvvet ekipleri geldi. Havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalışan ekipler biber gazı ile kalabalığı dağıtmak istedi. Kızgın kalabalığı ayırmak kolay olmadı. Kavgada Çengilli köyünden Nazim Y., Aziz Y., Hayrettin B., Cengiz I. ve Halis D., Akören köyünden ise Özgür A., Abdullah Y., Muhsin A. yaralandı. Yaralılardan 2'si Kağızman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alırken 6'sı Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Kavga eden Akören ve Çengilli köylüleri daha sonra güçlükle ayrıldı ve ayrı ayrı taraflara götürüldü. Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, her iki köyün muhtarlarıyla konuşarak olayları yatıştırmaya çalıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?