5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kameramanların zor anları

Kars'ta dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi kameramanlara da zor anlar yaşattı.

Dünden bu yana kenti etkisi altına alan kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Tipi nedeniyle evlerinden bile çıkamayan vatandaşlar akla karayı seçiyorlar. Yürümekte bile zorlanan vatandaşlar en çok da çocukları için endişe duyuyorlar. Çocuklar zaman zaman tipide ne yapacaklarını şaşırırken, yollarını bile güçlükle bulabiliyorlar.

KAMERAMANLARIN ZOR ANLARI

Bölgede yaşanan ağır kış şartlarını izleyiciye ulaştırmak için geceli-gündüzlü çalışan kameramanlar da tipi altında zor anlar yaşıyorlar. Kameramanlar, nefes almanın bile zorlaştığı tipide çekim yapmak için akla karayı seçerken, bir yandan kameralarının zarar görmemesi diğer yandan da en iyi görüntüyü alabilmek için büyük çaba harcıyorlar.

Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün akşama kadar bölgede hava, parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar değişik yönlerden hafif kuvvette esecek. Hava sıcaklıkları, mevsim normalleri civarında seyredecek. Bu duruma göre hava sıcaklığı, Kars'ta eksi 20/eksi 8, Ağrı'da eksi 8/eksi 4, Iğdır'da eksi 3/sıfır, Ardahan'da eksi 17/eksi 7 olacak" bilgisine yer verildi.

Bu arada Kars Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı nedeni ile kent merkezinde 49, Akyaka ilçesinde 13, Arpaçay ilçesinde 40, Digor ilçesinde 33, Kağızman ilçesinde 49, Sarıkamış ilçesinde 39, Selim ilçesinde 37 ve Susuz ilçesinde 19 olmak üzere toplam 279 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar yoğun olarak devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 19:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?