3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kan davasında mutlu son

KAĞIZMAN'DA İKİ AİLE ARASINDAKİ  KAN DAVASI BARIŞ YEMEĞİYLE SONA ERDİ

Kars'ın Kağızman ilçesinde yanlışlıkla vurulan ve hayatını kaybeden Kazım Kaya'nın evinin önünde barış çadırı kuruldu.

Geçtiğimiz aylarda Yukarı Kümbet Mahallesi'nde bekçiler yanlışlıkla Kazım Kaya'yı vurmuşlardı. Kaya, ambulansla Kağızman Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yolda hayatını kaybetmişti. Bu olay iki aile arasında husumete yol açmış ve kan davasına dönmüştü. Olayların daha da büyümemesi için Kaymakam Şuayib Gürsoy, birkaç kez devreye girmiş ve iki ailenin bir araya gelerek barışması için girişimlerde bulunmuştu.

Yaklaşık 2,5 aydır devam eden husumet, kurulan barış çadırı ile sona erdi. Yaklaşık 250 kişinin misafir olarak katıldığı barış yemeğinde birlik beraberlik mesajları verildi.

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Kaymakam Gürsoy, "İki aile arasında yaşanan talihsiz olay bizleri son derece derinden üzmüştür. Biz kaymakamlık olarak bu iki ailemizin bir araya gelmesi için çabalar sarf ettik. Ve bugün burada ailelerimiz bir araya gelerek barıştılar. Barış yemeğinde aynı masada oturdular. Bu ilçemiz adına son derece sevindirici bir olaydır. İnşallah bundan sonra ilçemizde böyle talihsiz durumlar bir daha yaşanmaz" dedi.

Barış yemeğine Şuayib Gürsoy, ilçe müftüsü, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların okunmasıyla başlayan yemekte iki aile bir araya getirilerek barıştırıldı.

KAĞIZMAN'DA İKİ AİLE ARASINDAKİ  KAN DAVASI BARIŞ YEMEĞİYLE SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 12:53:01
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 15:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?