5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kangala serum takıldı

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Celalköy'de inek sütü içince hastalanan Sivas kangalı köpeğe İlçe Tarım Müdürlüğü önünde serum takıldı.


Hayvancılığın gözde merkezlerinden Kars'ın Digor ilçesinde yetiştiricilerin vazgeçilmezleri olan Sivas Kangalı cinsi köpekler büyük ilgi görüyor. Çok zeki olmaları, ön sezilerinin kuvvetli olması ve sahibine aşırı bağlılıklarıyla tercih edilen Kangal köpekleri özellikle çobanlar ve hayvan sahiplerinin vazgeçilmezi oluyor. Digor ilçesinde de yaygın olarak tercih edilen kangal köpeklerinin sayısı Celalköy'de de bir hayli arttı. Mehmet Aslan da Sivas'tan getirttiği kangal köpeğine bir süre baktıktan sonra ağabeyi Veli Aslan'a teslim edip iş için Kars'tan ayrıldı.


Önceki gün inek sütü içince bir anda halsizleşen Sivas kangalı, Veli Aslan tarafından traktörle İlçe Tarım Müdürlüğü'ne götürüldü. Veteriner hekimler tarafından muayene edilen kangala kurum binası önünde serum takıldı. Veli Aslan, traktör römorkuna bağlanan serumla iyileşmeyi bekleyen kangal köpeğini bir an bile yalnız bırakmadı.
Veli Aslan, "Kangal dünden beri yemek yiyemiyordu. Aşılarını da geciktirdik. Bu arada inek sütü içirdik. Ondan sonra rahatsızlandı. Biz de veteriner hekime getirdik. Kangal, kardeşime ait. Kardeşim gurbette olduğu için ben ilgilendim. Normalde pek köpeklerle ilgilenmem ama emanet olduğu için görev bana düştü" dedi.


Veteriner Hekim Şükrü Erdem de kangalın baygın şekilde geldiğini ilk müdahaleden sonra serum taktıklarını söyledi. Erdem, ''Kangalın iyileşmesine çok sevindim. Kendi köpeğim iyileşmiş gibi hissediyorum. Sonuçta vatandaşa hizmet etmek bizi memnun ediyor" diye konuştu.


Kangal daha sonra köye götürülmek için yeniden traktör römorkuna konuldu. Tam iyileşmediği görülen Kangal römorktan düşünce sahibi panikledi. Bir süre daha İlçe Tarım Müdürlüğü önünde bekletilen Kangal daha sonra traktörle köye götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 10:11:42
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 10:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?