6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kanser hastası kadına destek

Kars'ın Çakmak köyünde eşi tarafından terk edilen rahim kanseri kadının 9 çocuğuyla verdiği hayat mücadelesi komutan eşlerini harekete geçirdi.

Gözyaşlarına boğulan çocukların yardım çığlığına kulak veren komutan eşleri, çocukları sevince boğdu.
Merkeze bağlı Çakmak köyünde eşi tarafından terk edilen rahim kanseri Lalizer Şur (30) ile çocukları Burak (3), Gülcan (5), Diyar (5), Gürkan (7), Jale (15), Leyla (11), Burkan (7), Zeynep (9) ve Hürkan'la (12) verdiği hayat mücadelesi ve içinde bulundukları olumsuz yaşam koşulları yardımseverleri de harekete geçirdi. Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımına koştuğu Şur ailesine bir yardım da komutan eşlerinden geldi. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek'in eşi vediğer komutanların eşleri Çakmak köyüne giderek, Şur ailesini ziyaret etti. Aileye yiyecek ve giyecek yardımında bulunan komutan eşleri, çocukların sevinçlerine ortak oldu. Dondurucu soğuklarda montsuz okula giden çocukların sevinçleri yeni giysi ve oyuncuklarla ikiye katlandı. Oyuncuklarla oyun oynayan çocuklar, komutan eşlerini oldukça duygulandırdı.


Komutan eşleri anne Lalizer Şur'un tedavisiyle de ilgileneceklerini söyleyerek, çocukların bundan böyle diğer ihtiyaçlarıyla da ilgilenmeye devam edeceklerini belirtti. Anne Lalizer Şur ile çocukları yardımlarından dolayı komutan eşlerine teşekkür ederken, aileye Kemal Demir isimli bir vatandaş da çamaşır makinesi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 12:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?