6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

'Kapı açılmasın' mitingi sönük geçti

Kars'ta, Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği tarafından düzenlenen 'Ermenistan kapısı açılmasın' mitingi sönük geçti.


Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitinge az sayıda katılım oldu. Bir süre beklendikten sonra katılım sayısında artış olmayınca miting basın açıklamasına çevrildi. Emniyet güçlerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı miting alanında bir araya gelen 10 kişilik grup, Türk ve Azeri bayrakları açarak Türkiye ve Azerbaycan dostluğunu sergiledi.


Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Erkan Birdal, yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılmasına Ermenistan Karabağ'dan çekilmediği sürece karşıyız. Kapı dosta açılır, düşmana değil" dedi.


Birdal daha sonra şunları söyledi:
"10 Ağustos 1950'de Osmanlı Sevr Antlaşması'nda Ermenistan'ı özgür ve bağımsız olarak tanıması hükmüne bağlamıştır. Yalnız 3 Aralık 1920'de imzalanan Gümrü antlaşmasını Ermeniler geçerli sayarak, Sevr Antlaşması'nın geçersiz olduğunu kabul etmişler, Türkiye'den toprak taleplerinden resmen vazgeçmişlerdir. Bununla birlikte 24 Temmuz 1923'de imzalanan Lozan Antlaşması'yla Ermeniler hakkında hiçbir hüküm bulunmamıştır. Ermeniler 4 T planıyla büyük Ermenistan kurma peşindedirler. 18 ülke asılsız Ermeni
iddialarını tasarı kabul ederek meclis ve senatolarına taşıyarak geçirmişlerdir. Değil 18 ülke, bu asılsız iddiaları tüm dünya tanısa bile her tarafı aziz şehitlerimin kanlarıyla yoğrulmuş topraklarımızdan ne bir çakıl taşı, ne de bir karış toprak verebiliriz. Bölünmez bütünlüğümüz bakidir. Ermeniler 1. Dünya Harbi'nde Osmanlı'yı arkadan vurarak en büyük katliamları işlemişlerdir. Tehcir kararı ise ülke güvenliği ve her iki halkın huzurlu yaşamasıydı. Bu nedenle tehcir kararı alındı.

Bu tehcir kararı ise dünyanın en başarılı yer değiştirme nakli olmuştur. 1911 tarihinde yapılan sayımda Ermeni nüfusu 1 milyon 248 bindi. Ermeni asılsız iddiası ise 1 milyon 500 bin Ermeni'nin katledilmiş olduğunu derler. Türk-Rus savaşında Rus safına geçen Ermeniler, ileri cepheye sürülerek en büyük kayıplarını Rus topraklarında vermişlerdir. Soykırım olarak uzaktan yakından ilgisi olmayan yaptıkları isyanlar sonucu can güvenliği için güvenlik güçleri tarafından tutuklanan 2 bin 435 Ermeni komiteci 24 Nisan'ı böylelikle
soykırım anma günü ilan etmişlerdir.

Oysa ki 24 Nisan bu tarih Kars ve çevresinde Ermenilerin 85 birim yerdeki Türklere yapmış oldukları acımasız katliamlarda aziz şehitlerimizin anma yıldönümüdür. Ermenilerin değil"
Basın açıklaması sırasında kameralara ilginç görüntüler yansıdı. Binlerce kişi kapasiteli meydanda 10 kişilik grubun açıklama yaptığını duyan çevredeki vatandaşlar, alana yaklaşarak ne olduğunu anlamaya çalıştı.
Basın açıklamasının ardından grup üyeleri sessizce dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asena_derya IP: 78.160.183.xxx Tarih : 5.05.2009 20:50:23

sagolsun arkadaşlar güzel bi miting düzenlenmiş<en azından saflarını belli etmişler keşke bende orda ola bilseydim bu arada bu davayı ögrendigim ülkücülük adına cok emek etmiş kadir öztürk kardeşime ve karsa saygı ve selamlar...