6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kar, Kars'ı beyaza bürüdü

Kars'ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde kenti beyaza bürüdü.

Kar yağışıyla birlikte etkili olan soğuk hava baharın tadını çıkaramayan Karslıları yeniden kış telaşına itti. Vatandaşlar, 'Bahar geldi' diye kaldırdıkları sobalarını yeniden kurmaya başladı. Ev ve işyerlerinde tam bir yakacak telaşı baş gösterdi.

Ev kadınları tedbir için ayırdıkları odunları yakmaya başladı. İşsizlikten dert yanan esnaf ise bir yandan ısınmanın derdine düştü diğer yandan da vergilerden yakındı.

Ziya Tarım isimli esnaf, "Allah bize yardım etsin, devlet baba bize baksın, vergilerimizi düşürsün, yakacağımızı ucuzlatsın. Battık gittik artık. Kış yeniden geldi. Gençlerimiz mont giyiyordu şimdi üzerlerine neredeyse yorgan çekecekler. Paramız yok, iş yok, açız aç. Hiçbir esnafta iş yok" diyerek içinde bulundukları sıkıntıları dile getirdi. Kar yağışından hayvanlar da olumsuz yönde etkilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 11:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aras IP: 88.234.76.xxx Tarih : 18.04.2009 12:32:37

Tipik kars sözleri battık öldük devlet baba bize yardımcı olsun. Bir gün karla karışık kar yağdı diye hemen ağla bu zihniyet değişmeli .Dünya kuraklıktan kavrulurken kar ve yağmuru öcü gibi görmek insanlığa birşey kazandırmız.