6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kar Film Festivali sona erdi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Kar Film Festivali, yapılan gala ile sona erdi. Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan galada festivalde dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan Palan Otel'de gerçekleştirilen galaya Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Festivalin gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmada önemli olduğunu söyleyen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, Türkiye’deki İletişim Fakültelerinin bu tür organizasyonlarla, Türk sinemasına önemli katkılar sunduğuna dikkat çekti.

Festivale katılan yaklaşık 100 filmin değerlendirmesi, İletişim Fakültelerinden öğretim görevlisi ve öğrenci temsilcisinden oluşan jüri tarafından internet üzerinden yapılırken, festivalde; bu yıl, deneysel, kurgusal, belgesel ve reklam olmak üzere dört ayrı kategoride, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü dallarında toplam 12 ödül verildi.

FESTİVALDE DERECEYE GİREN

Türkiye'nin ilk ve tek online film festivali olma özelliğine sahip Kar Film Festivali’nde ödüle layık görülen eserler şunlar oldu:
Kurgusal film dalında en iyi yönetmen ödülünü 'Adem 1930' filmiyle İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Ahmet Baturay Tavkul alırken, en iyi görüntü 'Bereketli topraklar' filmiyle Selçuk Üniversitesi'nden Caner Erzincan, en iyi senaryo ise 'Kırmızı İp' filmiyle Selçuk Üniversitesi'nden Mehmet Ali Baran'ın oldu.

Deneysel film dalında en iyi yönetmen ödülünü 'Nefes' filmiyle İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Veysel Cihan Hızar, en iyi görüntü ödülünü İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Ahmet Bikiç ve en iyi senaryo ödülünü Erciyes Üniversitesi'nden Pınar Karakurt 'Rutin' adlı filmiyle aldı.

Belgesel film dalında da 'Kıvırcık saçlı bir adam' filmiyle İstanbul Selçuk Üniversitesi'nden Abdurrahman Öner en iyi yönetmen ödülünü kazanırken, en iyi görüntü 'Beyaz prenses' adlı eseriyle Selçuk Üniversitesi'nden Emre Karadağ'ın oldu.
En iyi senaryoda da Atatürk Üniversitesi'nden Esra Sonsöz, 'Sudenaz' adlı filmiyle dereceye girdi.

Reklam filminde de Başkent Üniversitesi'nden Hakan Kepenek, en iyi yönetmen, en iyi görüntü ve en iyi senaryo ödüllerinin üçünü de almayı başardı.
Dereceye giren öğrenciler Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki otellerde 3'er günlük konaklamayla ödüllendirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?