5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kar kalınlığı 33 santime ulaştı

Kars'ta kar kalınlığı 33 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar, çığ tehlikelerine karşı uyarılırken, hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

Dün akşamdan bu yana il genelinde etkili olan kar yağışı devam ederken il merkezinde vatandaşlar, sabah saatlerinde 10 santimetre kalınlığında karla karşılaştılar. İşyerlerinin önündeki karları küreklerle temizleyen esnafa araçlarının üzerindeki karları fırçalarla temizleyen sürücüler eşlik etti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün akşama kadar hava, parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar Güney ve Batı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice esecek. Hava sıcaklıkları, mevsim normalleri civarında seyredecektir" denildi.

Gece hissedilen hava sıcaklığının eksi 8 derece olduğu Kars'ta günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise eksi 3 derece olarak kaydedildi. İlde son 24 saatte metrekareye düşen kar yağışı miktarı ise 4.4 kilogram olarak ölçüldü.

Kars il merkezinde kar kalınlığı 33 santimetreye ulaşırken Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde son ölçümlere göre kar kalınlığı 155 santimetre oldu.

Vatandaşlardan bölge genelinde oluşabilecek çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan il merkezinde kar yürüyüşüne çıkan aileler kar topu oynayarak vakit geçirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?