6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kar-Sod'dan Demirtaş'a veda yemeği

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne Kaymakam olarak atanan Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş’a Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KAR-SOD) tarafından veda yemeği verildi.


SİM-ER Otel’de verilen yemeğe; Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, KAR-SOD Başkanı ve KAR’S Otel Müdürü Halit Özer, SİMER Otel Müdürü Adem Ebinç, Toprak Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Hasan Aktaş, Güngören Otel Müdürü Erdal Okumuş, Kaz Evi sahibi Nuran Özyılmaz, Ani Ocak Başı sahibi Mehmet Aşasin, Serhat Halk Oyunları ve Müzik Evi sahibi Gökhan Azioğlu ve KAR-SOD üyeleri katıldı.


Yemekte konuşan KAR-SOD Başkanı Halik Özer, “Eski Valimiz Mehmet Ufuk Erden ve sizin desteğiz ile kurulan derneğimiz 9 aydır varlığını sürdürüyor. Gittikçe kurumsal kimliğini kazanıyor ve üye sayımız artıyor. Bizlerin yanısıra ilimizde görev yaptığınız süre içerisinde Kars için büyük hizmetler verdiniz. Bu nedenle sizden helallik almak adında bir plaket takdim edeceğiz. Kars’tan ayrılıyorsunuz ama bizler sizi hep Karslı bileceğiz” dedi.


Silvan Kaymakamlığına atanan Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş ise Kars’ın da içinde bulunduğu kalkınma ajanslarının kurulması kararı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanmıştı. KAR-SOD’un da bu ajansın kurul üyesi olduğunu hatırlattı.


Demirdaş, KAR-SOD’un kurulduğundan bu yana 9 aydır Avrupa Birliği fonlarından istifade edebilmesi için başvurularının olduğunu da belirterek, “Sanırım Eylül ayına kadar olumlu bir cevap gelecek. Bu anlamda önümüzdeki günlerde Kars’ın turizm potansiyelinin geleceği ve KAR-SOD’ un kurumsal alt yapısının gelişmesi ile de Kars turizmi iyi bir ivme kazanacaktır. Özellikle Kars’ın turizm potansiyelini oluşturan Sarıkamış Şehitliği, Kayak Turizmi, Ani ve Kars merkezinde bulun bir çok tarihi zenginlikler ile turizmde hak ettiği yere daha da hızlı bir şekilde gelecektir. Ben bu gün beni burada ağırlayan turizmcilerimiz ile inşallah EMİTT Fuarı’nda buluşacağımıza inanıyorum. Bu fuarda bundan sonraki görev yerim olan Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bulunan Malabadi Köprüsü ile de temsil etmek isterim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından KAR-SOD Başkanı Halit Özer, Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş’a hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Serhat Halk Oyunları ve Müzik Evi sahibi Gökhan Azioğlu ise Demirdaş’a üzerinde Kars Kalesi fotoğrafı bulunan kupa hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 09:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?