4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Kar ulaşımı aksatıyor

Kars’ta yoğun tipi nedeniyle 107 köy yolu ulaşıma kapandı. Kars’ta önceki gün başlayan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 26’sı merkeze bağlı olmak üzere 107 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Kars-Iğdır Karayolu’nun Hanlar Geçidi’nde kar ve tipiden dolayı yol ulaşıma kapandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yoğun çaba harcadığı yol bir türlü ulaşıma açılmadı.

Kars Trafik Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri Kars-Digor-Iğdır Karayolunu trafiğe kapattı. Çok sayıda aracın yığıldığı Kars-Iğdır Karayolu’nda yolun ulaşıma açılması için Karayollarına ait 4 greyder ve bir rotatif aralıksız çalışıyor. Buna rağmen tipinin etkili olduğu bölgede yol ulaşıma kapalı bulunuyor. Önceki günden beri zaman zaman kapalı bulunan Hanlar Geçidi araçlara geçit vermiyor.

Kars-Iğdır karayolu Hanlar Geçidi mevkinde zaman zaman açılan yolda, araçların güçlükle seyrettiği, tır, çekici ve benzeri ağır tonajlı araçların tedbir amacıyla bırakılmadığı kaydedildi. Ağır tonajlı araçların makaslama yaparak yolları ulaşıma kapatma ihtimali olduğunu belirten yetkililer, tipinin etkisini azaltması ve yolun trafiğe açılmasının ardından bu araçların geçişine izin verileceğini bildirdi. Kars-Iğdır karayolunda çok sayıda aracın kaldığı ve kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu olduğu da alınan bilgiler arasında.

Kars’ın Selim İlçesi’nde ise okullar bir gün tatil edildi. Öte yandan taşımalı eğitim yapılan merkeze bağlı bir çok köyde de okullar boş bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 15:09:16
Güncelleme :7 Mart 2012 Çarşamba 15:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?