4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Kar ve tipi hayatı felç etti

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 208 köy yolu kapalı bulunurken, çok sayıda araç yolda kaldı. Hava sıcaklığı gece eksi 25 dereceyi gördüğü kentte binaların çatılarında dev buz sarkıtları oluştu.

Kars'ta özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipiden dolayı Arpaçay ilçesinin bütün köylerinin yolları kapandı. Çok sayıda vatandaş evlerinde mahsur kaldı. Kar ve tipinin etkili olduğu kentte araçlar yolda kaldı. Vatandaşlar araçlarını çıkarmak için saatlerce uğraştı. Birçok araç sürücüsü de araçlarını park ederek toplu taşıma araçlarıyla kent merkezine indi.

Kar ve tipiden merkeze bağlı 37 köy, Akyaka'da 21, 48 köyü bulunan Arpaçay'da bütün köylerin yolu kapalı bulunurken, Arpaçay'da acil işleri için kente inmek zorunda kalan vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı bildirildi. Digor'da 17, Kağızman'da 14, Sarıkamış'ta 23, Selim'de 21 ve 27 köyü bulunan Susuz ilçesinin bütün köylerinin yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kars İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin köy yollarını yeniden ulaşıma açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmalar zaman zaman tipiden dolayı aksıyor. Açılan yolları tipi tekrar kapatıyor. Yetkililer sürücüleri mecbur kalmadıkları takdirde araçlarıyla yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Trafik Denetim Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Kars'ta gündüz hava sıcaklığı eksi 10 derece ölçülürken gece hava sıcaklığının eksi 25 derece olarak ölçüldü.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi ve kar yağışından dolayı Kars-Iğdır Karayolu'nun Digor güzergahında bulunan Hanlar Geçidi'nde tipi nedeniyle araçlara kontrollü geçit veriliyor. Öte yandan, Kars-Göle yolu Boğatepe mevkiinde kar ve tipiden dolayı çok sayıda aracın yolda kaldığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 18:03:39
Güncelleme :2 Şubat 2012 Perşembe 18:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?