7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Kar yağışı araçları esir aldı

Kars-Sarıkamış kara yolunda etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı. 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dün gece başlayan kar yağışı araç şoförlerine zor anlar yaşatıyor. Birçok araba yolda ağır ilerlerken, bazı sürücüler ise benzinliklere park ederek yolların açılmasını bekliyor. 

Sarıkamış'ta kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Kars-Sarıkamış kara yolunda kalınlığı yarım metreye yaklaşan kar, arabalara geçit vermedi. Ayrıca Sarıkamış-Erzurum kara yolu Mescitli mevkiinde birçok aracın mahsur kaldığı bildirildi. 

Erzurum'a gitmek üzere Kars'tan yola çıkan nakliyeci Sabahattin ile Vahdettin Bağı isimli kardeşler, Selim ilçesine yakın bir mevkide yolda kaldı. Yol ortasında duran kamyonlarına zincir takan Sabahattin Bağı, kara yolları yetkililerine tepki gösterdi. Sabahattin Bağı, kar sebebiyle güçlükle ilerlediklerini ifade ederek, "Karayolları bir tane araç çıkarmıyor. Araçlarımızın kendi açtığı izlerden gidiyoruz" dedi. 

Vahdettin Bağı ise, bir araca yol verdikten sonra yolda kaldıklarını dile getirerek, "Araca yol verdik, burada kaldık. Ya o uçuruma gidecekti ya da biz. Kendi çabalarımızla nereye kadar gidebilirsek gideceğiz. Yolun temizlenmediği belli" diye konuştu. 

Gece yolda kalanlardan Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp ise yoğun kar yağışına rağmen Karayolları'nın çalışmadığını öne sürerek birçok aracın Kars-Erzurum yolunda yolda kaldığını anlattı. 

Yolda kalan vatandaşlara yardım amacıyla yola çıktıklarını belirten Zeki Özen isimli bir vatandaş ise, "Yardım için çıktık kendimiz yolda kaldık. Büyük zorluklarla aracımızı iterek hareket ettirebildik. Karayolları'nın çalıştığını görmedik" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 13:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
simizar yalvaç IP: 85.97.163.xxx Tarih : 20.03.2007 18:12:52
öncelikle bu tarz olayların halen daha yaşanmış olması bir insan vede bir karslı olarak tamamiyle üzücü çünkü çağ ilerledikçe bizler sadece gerilediğimizi düşünüyorum demek ki halen bu tarz sorumsuzluklar olduğuna göre demek ki sadece zamanın ilerlediğini kişiler ve hizmet aşamasında hiç bir şekilde yol kat edememişiz umarım baştakilerin dikkatini çeker bu yazılarda bişey yapmaya başlarlar ya ölüceksin yada kendi çabanla yaşıyacaksın vah biz halimizeeeeeeee