6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kar yağışı ve gök gürültüsü!

Kars'ta kar yağışıyla birlikte etkili olan gök gürültüsü şaşkınlıkla karşılandı. Yağmur yağdığı sırada gök gürültüsünün normal olduğunu söyleyen Çıplaklı köyü sakinleri, ''İlk defa karla gök gürültüsünü bir arada gördük'' ifadelerini kullandı.

Dün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini arttırırken Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde karla birlikte etkili olan gök gürültüsü köylüler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Kar yağışı ve gök gürültüsünü görüntülemek isteyen kameraman ani gök gürültüsü nedeniyle korku dolu anlar yaşadı.

Yağmur yağdığı sırada gök gürültüsünün normal olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Olgun Çiçek, "35 yaşındayım ilk defa karla gök gürültüsünü bir arada gördük. Bahar geldiğinde yağmur mevsimi başladığında gök gürlerdi. Bahar geldi kar yağıyor ve gök gürlüyor. İlk defa böyle bir doğa olayıyla karşılaştım" dedi.

Ani gök gürültüsü nedeniyle röportaj sırasında korkudan Kelime-i Şahadet getiren köy halkından 71 yaşındaki Tayyar Yılmaz ise, "Ben 71 yaşına girdim. Hiç böyle bir hava görmedim. Karla beraber gök gürlüyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Böyle bir hava görmedim de duymadım da" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 11:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?