6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kara kış etkisini sürdürüyor

Kars'ta geceden itibaren etkili olan kar yağışıyla birlikte işyeri sahipleri kaldırımları temizlemek için hummalı bir çalışma başlattı.

Sabah saatlerinde yeni bir kar yağışıyla karşılaşan esnaf, alışılagelmiş kar temizliğine başladı. Yıllardır aynı manzaralarla karşılaşan Kars esnafı tedbiri elden bırakmayarak, her işyerinde bir adet kürek ve bir adet de süpürge bulunduruyor. Kar yağışının ardından sabahın erken saatlerinde esnaflar kürek ve süpürgeden oluşan teçhizatlarını kuşandıktan sonra başlıyorlar kar temizliğine. Bu temizlik en fazla vatandaşların işine yarıyor. İşlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, temizlenmiş kaldırımlarda daha rahat yürüyebilmenin tadını çıkarıyorlar. Esnaflar tedbir amacıyla işyerlerinde sürekli olarak kürek ve süpürge bulundurduklarını söyleyerek mevsim boyunca kar temizlediklerini ifade ettiler.

Kentte günlük yayımlanan yerel gazeteler ise kaldırımlardaki karları temizleyen esnaflara ücretsiz dağıtılıyor. Gazete dağıtıcısını görünce kar temizlemeye ara veren esnaflar, ayak üstü günlük haberleri okuduktan sonra işlerine devam ediyorlar.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kentte gece en düşük hava sıcaklığı eksi 4 olarak ölçüldü. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu kentte önümüzdeki hafta sonuna kadar aralıklarla kar yağışının etkili olacağı belirtildi. Metrekareye 3.3 kilogram kar düştüğü Ardahan'da ise gece en düşük hava sıcaklığı eksi 4 olarak ölçülürken kar kalınlığının da 6 santim olduğu belirlendi. En düşük hava sıcaklığı Ağrı'da sıfır, Iğdır'da ise eksi 1 olarak ölçüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?