5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Karın iki farklı yüzü

Sarıkamış ilçesinde kar iki farklı görüntüyle yansıyor. İlçe merkezinde karla mücadele sürerken, kayak merkezinde ise kayak keyfi yaşanıyor.

Aralıklarla devam eden kar yağışı Sarıkamış ilçe merkezinde zaman zaman sıkıntılara yol açıyor. Gün boyu karla mücadele eden vatandaşlar, bir yandan da kara saplanan araçları kurtarmaya çalışıyorlar. Aç kalan kuşların da yem çuvallarına akın ettiği ilçe merkezinde bu tür görüntüler yaşanırken, Bayraktepe Kayak Merkezi ise renkli görüntülere sahne oluyor. Paletli kar ezme makineleri her kar yağışının ardından pistleri dolaşırken, görevliler de kar kızaklarıyla kontrollerini sürdürüyorlar. Kayak yapmak için ülkenin farklı bölgelerinden Sarıkamış'a gelen tatilciler ise kristal karda kaymanın tadını çıkarıyorlar.

Çok merak ettiği için Sarıkamış'a geldiğini söyleyen Nursel İdiz isimli kayaksever "Burası çok güzel bir yer. Sarıkamış'a hayran olmamak elde değil. Herkesi buraya çağırıyorum. Bundan sonra her fırsatta Sarıkamış'a geleceğim" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.231.162.xxx Tarih : 12.01.2008 18:59:39

Gelir dağılımı adaletsizliğinin bariz göstergesi.Bir tarafta bir gecelik yatak ücreti 100 dolar,diğer tarafta 8 ay karla mücadele eden 2 hayvan saklayarak geçim derdine düşmüş sefil haldeki köylünün durumu.İlginç olan varsıllık ve yoksulluk aynı tablo içinde görünmekte,Sarıkamış işte böyle bir yer.Sanırım birleşik kaplar yasası en çarpıcı şekilde burada cereyan etmekte.