4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Karla mücadele sürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerinin de kar mücadelesi devam ediyor.

Kars’ın Selim İlçesine bağlı Bozkuş köy grubu yollarında İl özel İdaresine bağlı ekipler,yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, açılan yolların tipi nedeniyle tekrar kapandığını, yollarda daralma meydana geldiğini söyledi.

Sürücüleri köy yollarında aşırı hız yapmamaları ve tedbirli olmaları konusunda uyaran Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya; “Ekiplerimiz, fedakarca karla mücadele çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Ancak açılan yollar tipi nedeniyle tekrar kapanıyor ya da daralıyor. Yollarda bu nedenle iki aracın yan yana geçmesi mümkün olmuyor. Sürücülerimiz köylerden ilçe merkezimize gelirken aşırı hız yapmamaları gerekir. Aksi takdirde istenmeyen kazalar olabilir. Ayrıca vatandaşlarımız acil durumların dışında devletimizin bazı kurumlarını gereksiz yere meşgul ediyorlar. 112 Acil servisimize gelen gereksiz ve asılsız ihbarlar nedeniyle gerçekten hasta olan vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bu konuda vatandaşlarımız lütfen daha duyarlı olsunlar “diye konuştu.

Öte yandan önceki gün etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı Kars Merkez’de 9, Akyaka 11, Arpaçay 13, Digor 9, Kağızman 4, Sarıkamış 5 ve Selim’de 3 olmak üzere toplam 55 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin köy yollarını açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2012 Salı 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?