5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars: Gazete ilanı ile randevu talep eden iş kadını muradına erdi

Karslı iş kadını Aslıhan Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 15 dakika görüşmek için geçtiğimiz günlerde verdiği ilanın ardından telefon ve ziyaretçi akınına uğruyor. Kars’taki bankalardan yatırımcı firmaların destek alamadığını, Teşvik Yasası’ndaki bazı uygulamaların değiştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek istediğini ifade eden Aslıhan Eker, bugün Başbakan Erdoğan’ın kendisini telefonla aradığını ve 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Başbakanın kendisini dinledikten sonra Pazartesi günü bakanlarla görüşüp bir değerlendirme yapacaklarını, daha sonra durumun kendisine bildirileceğini söylediğini vurgulayan Eker, Başbakan Erdoğan’a danışmanlarının "Eğer siz 15 dakika Başbakanla görüşürseniz Türkiye batar" sözlerini hatırlattığında Erdoğan’ın, ’Kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkı yoktur’ şeklinde konuştuğunu da kaydetti.


Önceki gün kendisini ziyaret eden AKP Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey tarafından azarlandığını ileri süren Eker, Başbakanın danışmanlarının söylediği "Eğer siz 15 dakika Başbakanla görüşürseniz Türkiye batar" sözlerini Beyribey’in de tekrarladığını söyledi. Eker,
"Beyribey, ’Niye gazete ilanına döndünüz, bize ulaşmadınız’ dedi. Oysa biz kendisine ulaşmayı çok denedik; ama bir türlü ulaşamadık. Önceki gün yanımıza geldiğinde gereken bütün sorunları söyledik. ’Ben sizin bu sorunlarınıza çare olamam, kendiniz çözeceksiniz’ diye cevap verdi. Durum böyle olunca da onunla görüşmenin çok fazla bir şey getirmeyeceği ortada zaten. Nihayetinde biz azarlandık. ’Niye ilan veriyorsunuz, niye bu yollara başvuruyorsunuz, silsile yoluyla bu işleri halletmiyorsunuz?. Bu işlerin sonuçlarına katlanırsınız’ gibi çirkin laflarla azarlandık" dedi.

Pazartesi günü Başbakan Erdoğan’dan olumlu bir cevap gelmediği takdirde, gazete yoluyla dertlerini anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Aslıhan Eker, "Gazete ve ilan yoluyla, şunu veya bunu yaşıyoruz diye dertlerimizi böyle anlatacağız" diye konuştu.

iha-kars
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 16:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?