5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars: Kafkas arısı hastanelik etti

Kars’ta arıların bal yapma dönemine girmesiyle birlikte arı sokmalarında artış gözlendi. Karacaören Köyü’nde 26 yaşındaki Erkan Özekinci, önceki gün Kafkas ırkı bir arının sol göz altından sokması sonucu hastanelik oldu.

 İlk gün herhangi bir rahatsızlık hissetmeyen Özekinci, ikinci gün sabah uyandığında gözleri şişlikten kapanıp, vücudunda halsizlik oluşunca, "Kendimi iyi hissetmiyorum. Beni hastaneye götürün" diyebildi. Yakınları tarafından Kars Devlet Hastanesi’ne baygın şekilde getirilen gence, hastanede iğne vuruldu ve oksijen tüpüne bağlandı. Arı sokmasının ardından bu denli halsiz düşeceğini tahmin etmediğini söyleyen Özekinci, müşahede altına alındı.

Hastayı müşahede odasında kontrol eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Kazak, alerjisi olan kişilerde arı sokmasının ölümle sonuçlanabileceğini ve en kısa zamanda doktora başvurulması gerektiğini söyledi. Arı sokmasına bağlı reaksiyonların Kars’ta bu mevsimde sıkça görüldüğünü belirten Dr. Kazak, özellikle başta ve boyunda karşılaşılan sokmalarda daha şiddetli reaksiyonların oluşabildiğine dikkat çekti. Dr. Kazak, "Özellikle alerjik durumu olan kişilerde veya ailesinde, sülalesinde arı sokmasıyla ölümle karşılaşılmış olan kişilerde, bu risk daha yüksektir. Kars’ta bugüne kadar arı sokmasıyla hayatını kaybedeni görmedik; ancak her yaz döneminde şiddetli reaksiyonlarla karşılaşıyoruz" dedi.

iha-kars
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 11:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?