5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars: Öğrenci yurtlarında su sıkıntısı bitmek bilmiyor

Kars’ta Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtta bir haftadır suların akmamasına tepki gösteren öğrenciler, dün seslerini duyurmak için yurt önünde basın açıklaması yapmak istedi. Öğrencilerin açıklama yapmasına yurt yöneticileri tarafından izin verilmezken, yurt dışına çıkan bir grup öğrenci yurtta yaşadıkları olumsuzlukları dile getirdi.

1 haftadır sular akmadığı için banyo yapamadıklarını, traş olamadıklarını, dışarıdan satın aldıkları soğuk sularla duş aldıklarını ifade eden öğrenciler, su ihtiyacının itfaiye tankeriyle getirilen suyla karşılandığını söylediler. İtfaiye tankerinin hijyenik olmadığını ve tankerle gelen suyu içmek istemediklerini ifade eden öğrenciler, "Bir haftadır suyumuz yok ve çok perişan durumdayız, üniversite gençliği bu hallere düşürülmemeli. Su olmayan yerde her türlü hastalık olur. Herkes hastalandı, çoğu öğrenci grip oldu. Mecburiyetten soğuk suyla yıkanan arkadaşlarımız var" diye konuştu.

Su sıkıntısının her yıl yaşandığını söyleyen öğrenciler, 4 yıldır su sorununun çözülemediğini belirterek, kaloriferlerin de yanmadığını ve soğuğun kendilerini perişan ettiğini ileri sürdüler.
Öte yandan, su sorununun Yurt-Kur yakınındaki Paşaçayır Mahallesi’nde bulunan ve bölgeye su pompalayan 2 su motorunun yanması sonucu meydana geldiği ve Kars Belediyesi’nin sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

iha-kars
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 12:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?