5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars: Öz çocukları terketti mahalle çocukları sahip çıktı...

Üçler Mahallesi Ardahan Caddesi Badem Kümesi Sokak'ta, mahallenin çocukları tarafından yapılan ve içerisinde battaniyeden başka eşyası bulunmayan barakada yalnız başına yaşayan Maynur Nine, tamamen çaresiz kaldığını ve cami önlerinde dilencilik yaptığını söyledi.

Barakanın önünü eski bir kapı ve karyola altlığı ile kapatan çocuklar, sabahın erken saatlerinde bakkaldan aldıkları ekmek ve meşrubatı Maynur Nine'nin barakasına götürüyor ve elleriyle
karnını doyuruyorlar. Çocuklar, zaman zaman gezdirdikleri Maynur Nine'yi, bazen de dilencilik yaptığı yerden kollarına girerek getirip barakaya bırakıyorlar.

Ayakkabı boyacılığından kazandıkları paranın bir kısmı ile aldıkları ekmek ve meşrubatı Maynur Nine'ye getirdiklerini belirten çocuklar, "Nine korktuğu için kaldığı yerin önüne karyola altlığı koyduk." dediler. Vali Nevzat Turhan'a da çağrıda bulunan çocuklar, "Valimiz bu nineye yardım etsin. Valimizin yardımlarını bekliyoruz." diye konuştular.

Eşi ölmeden önce durumlarının iyi olduğunu söyleyen Maynur Yıldız ise, "Eşim ölmeden önce durumumuz iyiydi, 10 tane büyük baş hayvanımız ve evimiz vardı." dedi. Çocukları tarafından sokağa terk edildiğini belirten Maynur Nine, "Oğullarım bana bakmıyor, kızlar bakmıyor, hiç kimse bana bakmıyor." diyerek çaresizliğini dile getirdi. Kaldığı yerin uçmasını ve kendisinin de altında kalarak ölmek istediğini de üzüntüyle dile getiren Maynur Nine, "Burası bir türlü uçmadı. Uçmadı ki altında kalayım. Keşke uçsa da altında kalsam." şeklinde feryat etti. Ne istediğinin sorulması üzerine ise Maynur Nine, "Hiçbir şey istemiyorum. Allah'ı istiyorum, Allah" sözleriyle yürekleri adeta yaktı.

iha-kars
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 16:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?