5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars-Ardahan Barosu'ndan etnik kökenli toplantılara tepki

Yerel seçimlere yönelik olarak yapılan etnik kökene dayalı toplantılara, Kars- Ardahan Barosu’ndan sert tepki geldi.

Kars-Ardahan Barosu’na bağlı kayıtlı avukatlar adına, Baro Başkanı Av. Necati Yakışırer, Av. Cengiz Taşdemir, Av. Cengiz Uçungan, Av. Özcan Sümbül ve Av. Sinan Erdağı tarafından hazırlanan ve Av. Özcan Sümbül tarafından okunan basın açıklamasında, etnik toplantılara dikkat çekildi.
Avukatlar, "Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Kars’ta da siyasal faaliyetler hızlanmaya başladı. Meclis’e sevk edilen ve yasalaşması yönünde çalışmalarda bulunulan ’Yerel Yönetimler Yasası’nın içerdiği rant boyutu, birçok siyasal anlayış ve kişilerin iştahını fazlasıyla kabartmış durumdadır" dediler.

Siyasi partilerin, seçim nedeniyle aday belirleme çalışmalarına başladığı, Kars Barosu ve avukatlarıyla Kars’ta yaşayan bireyler olarak bu çalışmaların kendilerini de yakından ilgilendirip endişelendirdiğini vurgulanan açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Kars’ta son günlerde etnik köken eksenli toplantılar yapılmakta ve bu toplantılarda birileri adına pazarlık yapılmaktadır. Son yıllarda seçilmeyi ve iktidarı hedefleyen, dağarcığında bilgi, teknik ve bilimden yana hiçbir şey olmayan beyinler toplumun değer yargılarını kullanmayı en kısa ve karlı yol olarak görmektedirler. Bu anlayıştan Kars da bu günlerde fazlasıyla nasibini almaktadır. Seçim çalışmasının merkezine, toplumun duygularını koyan bazı siyasiler mikro milliyetçilik temelinde yaptıkları çalışmaları hızlandırmışlardır. Körüklenen bu duygular toplumda ciddi ayrışmalara, ilerde telafisi mümkün olmayan sosyal ve siyasal gerginliklere neden olacaktır. Toplumsal dayanışmanın ve sosyal birlikteliğin en olumlu biçiminin yaşandığı Kars’ta bu huzurun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Yoksulluğun, yolsuzluğun, vurgunun, soygunun ve siyasi kirlenmişliğin bu denli yoğun yaşandığı bu süreçte, duygunun yerine aklın ve düşüncenin kullanılmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Endişe duyduğumuz bu gelişmeler karşısında, tüm Kars kamuoyunun dikkatini bu konulara çekerek, bu kirliliklere ve oyunlara karşı, sosyal barışın ve toplumsal huzurun korunması konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Sorumluluk sahibi tüm kişi ve kuruluşları, yürütülen çirkin politikalar karşısında alternatif politikalar üretmeye davet ediyoruz."

KARS-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 00:00:06
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcay daştan IP: 88.227.65.xxx Tarih : 25.10.2008 22:53:30

değerli hukukçularımızın tepkilerine katılıyorum.özellikle şuna değinmek istiyorum.Türkiyenin elit kesimlerinde bu sorun hiç yokken herkes kardeşçe sorunsuz yaşarken doğu bölgelerinde bu tür olayların neden ön planda olmasını anlayamıyorum.Böyle giderse ileri dönemlerde etnik grup çatışmalarının olmaması kaçınılmazdır.