5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars Belediye Başkanlığı'nı AKP'li Alibeyoğlu kazandı

Kars Belediye Başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı ve AKP adayı Naif Alibeyoğlu kazandı.
Alibeyoğlu, 1954 yılında Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde 14 çocuklu bir ailenin 7. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kars'ta tamamlayan Alibeyoğlu, yüksek öğrenimini Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı. Töbank'ta 5 yıl, Köyişleri Bakanlığı Kooperatifler Genel Müdürlüğü'nün çeşitli kademelerinde ise 1 yıl görev yaptı. 1982 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra Kars'a dönen Alibeyoğlu, 1993 yılında Kars'ın ilk ve tek televizyonu olan Serhat Televizyonu'nu kurdu.
Girişimciliğiyle farklı alanlarda çeşitli başarılara imza atan Alibeyoğlu, Karslılar'a hizmet veren Tümay Dershanesi'ni kurdu ve Kavram Dershanesi'ni devraldı. Dershanelerde verilen eğitimin kalitesini arttırmak için Kars dışından çok sayıda öğretmen getirdi. Alibeyoğlu ayrıca, "Kars Şehir Sinemasını" açarak şehir halkını sinemayla buluşturdu.
Farklı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin içinde yer almaya devam eden Naif Alibeyoğlu, bu konularla ilgili kurum ve kuruşların gönüllü elçiliğini sürdürmektedir. TEMA Vakfı gönüllüsü olan Alibeyoğlu, Turizm ve Tanıtma Derneği üyesi, Kars Spor yöneticisi, Kars ve Kafkas Üniversiteleri Kalkınma Vakfı kurucu üyesi ve Tarihi Kentler Birliği kurucu üyesidir. 1999 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden (ANAP) Kars Belediye Başkanı seçilen ve 1 yıl önce AKP'ye geçen Naif Alibeyoğlu, evli ve iki çocuk babası.
KARS -İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?