5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars bitkileri sergide buluştu

Kuzey Doğa Derneği tarafından Kars-Iğdır Doğal Zenginlik projesi kapsamında Kars bitkilerinin resmedildiği '4. Bilimsel Bitki Resim Sergisi' Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) sergi salonunda açıldı. 

Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) destekleriyle uzunca bir süredir Kars'ta Namık Kemal Kültür ve Sanat Evi'nde devam eden 'Bilimsel Bitki Resim Kursu'nun 4'ncüsü de tamamlandı. Değişik üniversitelerden 13 öğrencinin günde 13 saat çalışarak 12 günde resmettiği Kars yöresinde yetişen 75 bitki GAMP sergi salonunda Karslıların beğenisine sunuldu. 

Serginin açılışını Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven yaptı. Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve Amerika Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Çağan Şekercioğlu'nun da hazır bulunduğu serginin açılışına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Şekercioğlu, büyük bir çoğunluğu Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları'ndan toplanan Kars bitkilerinin resimlerinin 13 öğrenci tarafından önce karakalem çizimlerinin yapıldığını ardından da suluboyayla renklendirildiklerini söyledi. S

adece Kars yöresinde yetişen Peygamber Çiçeği ve Çakır Dikeni'nin de ilk defa bu kursta çizildiğini ifade eden Şekercioğlu, "Bu kursların amacı; bitki türü açısından eşsiz zenginliğe sahip olan ülkemizde bilimsel çalışmaları görsel olarak desteklemek üzere bitki ressamları yetiştirmektir. 

Öğrenciler bitkileri birebir boyutlarına bağlı kalarak çizdiler. Bitki kısımlarından kesit alma ve resmetme yöntemleri bir bir öğretildi. Birinci gayemiz bilimsel çalışmaları hayata geçirmek olsa da ikinci önemsediğimiz nokta ise estetik ve sanatsal yönünü ön plana çıkarmaktır" dedi. 
'4. Bilimsel Bitki Resim Sergisi' Pazartesi günü iftar vaktine kadar açık kalacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 13:32:38
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 13:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?