2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kars buz kesti!

KARS'TA DONAN ARACIN ALTINDA ATEŞ YAKTILAR

Kars'ın Selim ilçesinde aşırı soğuklar nedeniyle araçlar yakılan ateşle ısıtılırken, saçaklarda ise 20 santimetre uzunluğunda buz sarkıkları oluştu.

Kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı yerini tipi ve dondurucu soğuğa bıraktı. İlçede hava sıcaklığı eksi 8 dereceye kadar düşerken, binaların çatılarında ise uzun buz sarkıkları oluştu. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek isteyenler, araçlarını yaktıkları ateşle ısıtıyor. Sarıkamış'a gitmek için aracının üzerindeki karları temizleyen Mahmut Cansız, motor bölümünün donması sonucu aracını çalıştıramadığını belirtti. Yakıt deposu donan kamyonet sahibi Cansız, yaktığı kartonlarla aracını ısıtmaya çalıştı.

Dondurucu soğuklar nedeniyle aracını çalıştıramadığını ifade eden Cansız, "Kış mevsimi olduğundan dolayı hava çok sert 8-9 derecede bir soğuk var, onun için aracımız çalışmadı. Bizler de altında ateş yaktık arabayı ısıtıyoruz. Buradan da Sarıkamış'a gideceğim. Burası soğuk kış belli zaten kışın her zaman yaptığımız iş. Kış geldimi burada arabayı ısıtmadan çalışmıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 12:59:00
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 14:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?