5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars çağdaş bir kente dönüşüyor

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu yaptığı açıklamada, Kars’ın uygar ve çağdaş bir kent olduğunun her alanda kendini göstermesi ve Avrupai kent görünümü alması için gereken bütün çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi. Yeni projelerle Kars’ta birçok alanda değişimi gerçekleştireceklerini belirten Başkan Alibeyoğlu, "Eğer AB’ye adaysak ve AB ülkesi olmak istiyorsak, o zaman her alanda Avrupa ülkelerine ayak uydurmamız lazım" dedi.
Başkan Alibeyoğlu, havaalanı yolu üzerindeki üst geçidin dekoratif geçiş köprüsüne dönüştürülmesi girişimlerinin yanı sıra, 1950’li yıllarda Merkez Cami yanından kaldırılan saat kulesinin belirlenecek uygun bir alana konulacağını da kaydetti. Şehir stadyumunun duvar kenarlarına da ahşaptan küçük konutlar yapılacağını söyleyen Alibeyoğlu, Ankara’nın Sakarya Caddesi’nde olduğu gibi, bu konutların eşya satıcılarına tahsis edileceğini belirtti. "Her mahalleye bir şelale" uygulamasının da en kısa zamanda hayata geçirileceğini vurgulayan Alibeyoğlu, Sim-Er Oteli’nin karşısında bulunan boşluk alana "Nilüfer Havuz" yaptırılacağını ve etrafına dekoratif kamelyalar konulacağını açıkladı.

Kars’ın dekoratif güzelliğine önem verdiklerini kaydeden Başkan Alibeyoğlu, "5 yıllık süre içerisinde Kars’ı, sanatsal yapılar ve kültürel etkinliklerle Avrupa kentlerinden farksız kılacağım. Kars’ın eski resimlerini görünce içim sızlıyor" diye konuştu.

iha-kars
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 13:05:43
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?