3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Kars CHP'den açık mektup

KARS CHP İL ÖRGÜTÜ'NDEN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

CHP Kars İl Örgütü'nden Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun lojistik merkezlerinden birinin Kars'a yapılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup gönderildi.

CHP Kars İl Örgütü, önümüzdeki günlerde Kars'a birer gezi düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazarak Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun lojistik merkezlerinden birinin de Kars'a yapılmasını istedi. CHP Kars İl Örgütü, bu konuda bir imza kampanyası da başlattı. Mektupta son günlerde Kars-Tiflis-Bakü tren hattı lojistik köyü kurulması hakkında tartışmaların yoğunlaştığı, tartışmalarda Erzurum ile Kars arasında çatışma var gibi gösterilmek istenildiği

belirtildi. CHP Kars İl Örgütü'nün "Komşularının bir gözünün olmasını değil, herkesin iki gözünün olmasını" isteyen bir anlayışa sahip olduğunun belirtildiği mektupta, lojistik merkezlerin yapımı için Türkiye çapında 3 Milyar dolarlık ekonomik büyüklükteki 13 merkezin inşa edileceği, Doğu Anadolu için yapılması planlanan ihalenin ise 10 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir'in okuduğu mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Şimdi soruyoruz. Bu 13 lojistik köyden bir tanesi neden Kars'a düşmez? Bunca külfetine karşın, mezarlıklarımız bile tahrip olunurken, sadece Kars, Ardahan ve Iğdır'da araziler yok edilirken neden sadece 1 tanesi bile bizim için düşünülmez?"

AK Parti milletvekilleri, Valilik ve bürokratların yatırım sürecini takip etmediği savunulan mektupta "CHP Kars İl Başkanını karakollara çağırmak ve sudan nedenlerle sorgulamak bizleri yıldırmaz, bu tür baskılar bizi kesmez. Başka yöntemler bulsunlar. Ama biz Kars halkı olarak sadece külfet değil, kamu kaynaklarının eşit dağıtılmasını istiyoruz. Eşitlik istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bizim derdimiz geçim derdidir. Yoksulumuza iş ve aş derdidir" ifadelerine yer verildi.

Tiflis demiryolunu gündeme getiren siyasetçilere ve bürokratlara da teşekkür edilen mektupta ilgililere "duyarlılık" çağrısı yapılarak şunlar kaydedildi:

"Bunun için diyoruz ki, 'Komşumuzun bir gözü kör olmasın, hepimizin gözü sağlam olsun.' Kars, Tiflis, Bakü demiryolu lojistik merkezlerinden birinin de Kars'a yapılması hususunda; geleceğimizin ve gelişmemizin teminatı olabilecek bu haklı talepte, Kars halkını duyarlı olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamıza katılmaya ve desteklerini devamını da diliyoruz. Böyle bir zamanda birlik içerisinde hareket etmek Kars ve Karslıya yakışan bir tavırdır. Biz bunu biliyoruz ve Kars halkına sonuna kadar güveniyoruz."

CHP Kars İl Örgütü, daha sonra sivil toplum örgütlerini dolaşarak duyarlı olmalarını istedi. CHP, sırasıyla Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, birçok sivil toplum örgütünü ziyaret ederek konuyla ilgili olarak harekete geçmelerini istedi.

CHP İl Örgütü, konuyla ilgili olarak başta AK Parti İl Başkanlığı olmak üzere diğer siyasi partilere de ziyaretler gerçekleştirecek.

KARS CHP İL ÖRGÜTÜ'NDEN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP
KARS CHP İL ÖRGÜTÜ'NDEN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 13:04:04
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 13:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖNDER KOÇ IP: 88.228.100.xxx Tarih : 2.01.2011 12:24:10

EVET KARS'IN KADERİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM BUGÜNE KADAR YOLLARDA GÜNDE EN AZ 3 4 KİŞİ ÖLÜYOR SADECE KARS'TA İYİ GELİŞMİŞ BİR HASTANE YOK DİYE.BORU HATTI EĞER KARSTAN GEÇİYORSA TABİKİ LOJİSTİK MERKEZİNDEN BİR TANEDE KARSA KURULSUN..