5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars Dostluk Derneği'ne teşekkür

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 25 Ekim 2008 tarihinde Almanya'nın Dinslaken kentinde düzenlenen '3. Kars Gecesi'nde elde edilen gelirle üniversitenin bilgisayar sistemini kurma sözü veren Avrupa Kars Dostluk Derneği'ne teşekkür ederek dernek adına başkan Resul Güzeldere'ye plaket verdi.


Avrupa Kars Dostluk Derneği Başkanı Resul Güzeldere, dernek yönetimi ve organizasyon komitesi adına KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'i makamında ziyaret etti. Resul Güzeldere burada yaptığı konuşmada, "Biz Almanya'da Avrupa Kars Dostluk Derneği olarak eğitime katkı adı altında bir gece düzenledik. Bu gecenin gelirleriyle hiç bilgisayarı olmayan köydeki ilköğretim okullarına bilgisayar götürecektik.

Milli Eğitim Bakanlığımızın Kars'a bin 200 bilgisayar gönderdiğini öğrenince biz de bu katkıları Atatürkçü Düşünce Derneği ve Rotary Kulübü'nün de yönlendirilmesiyle Kafkas Üniversitesi'nin yapacağı Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne bilgisayar sistemine kullanmak istedik. Onun için de buradayız. İnşallah yapacağımız katkı üniversitemize, Kars'ımıza ve hemşerilerimize yararı olur" dedi.


Rektör Abamüslüm Güven de, "Hastanemiz 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Sağlık Net projesine dahil olacaktır. Bu projenin amacı; vatandaşların doğumundan ölümüne kadar sağlık verilerini belli bir merkezde toplamak ve usulüne uygun olarak verilerden yararlanmaktır. Tabi bu sisteme geçmek için hastanemizin ilk olarak bir sunucuya ihtiyacı vardı. Arkadaşlar bunu bildirdi. Ama, yıl sonu olduğu için elimizde yeteri kadar kaynak yoktu. Avrupa Kars Dostluk Derneği'nin yardımıyla birlikte bu sorun çözümlenmiş oldu. Kendilerinin verdiği kaynaklarla hastanemize bir sunucu sağlanacak. Bu sunucuyla birlikte bilişim ağı kurulacak. Hastanemizde tedavi olan hastalarımızın bilgileri merkezde toplanıp gerektiği zaman hekimlerimiz tarafından kullanılacak" diye konuştu.


Güzeldere'ye teşekkür eden Rektör Güven, "Bu yardımlarla, hastanemiz için ve hastanemizden yararlanan herkes için önemli bir katkı olacaktır. Yardımın büyüklüğünden daha çok bunun düşünülmesi ve niyetini önemli buluyorum. Binlerce kilometre uzaktan burayı düşünmek, burayla ilgili fikirler üretebilmek, faydalı olabilmek için zaman harcamak diğer bir ifadeyle çırpınmak bizleri ziyadesiyle memnun etmektir. Sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum. Size destek veren değerli hemşerilerimize hem de orada gönüllü olarak Kars için ellerinden gelen her şeyi yapan bütün insanlarımıza gönül dolusu saygı ve sevgilerimizi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Güven daha sonra Dernek Başkanı Resul Güzeldere'ye teşekkür belgesi ve plaket verdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?