5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars Dünya Şampiyonası için iddialı

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, 2009 İşitme Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası'nın Sarıkamış'ta yapılması için girişimlerin başlatıldığını söyledi.

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, Karslı milli kayakçı ve Yavuz Tanyeri, Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Alp Disiplini teknik sorumlusu Alman Michael Schmauser ve Snowboard teknik görevlisi İsviçereli Marco Galvari ile birlikte Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki tesisleri incelemek için Kars'a geldi.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat'la bir araya gelen İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Aktaş, yaptığı açıklamada, "İşitme Engelliler Federasyonu olarak 2009 yılı içerisinde Dünya Kayak Şampiyonası'nı Sarıkamış ilçesindeki kayak tesislerinde yapmak için buraya geldik. Bizimle birlikte İşitme Engelliler Dünya Birliği'nin iki teknik görevlisi buradaki kayak tesisini incelemek üzere geldiler. Bu iki arkadaş bizim kayak tesislerini ve buradaki şartları inceleyip rapor hazırlayacaklar. Verecekleri rapor doğrultusunda organizasyonun yapılıp yapılmayacağı veya nasıl yapılacağını ve hangi şartlarda yapılacağı konusunda bir oluşum sağlanacak. Kars Belediye Başkanımız Naif Alibeyoğlu ve Sarıkamış Belediye Başkanımız İlhan Özbilen ilk geldiğimiz dakikadan itibaren bize her türlü desteği sağlayacaklarını, buradaki bütün şartları bu federasyonun organizasyonu için seferber edeceklerini söylediler. Biz burada belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki dans eden karlar ülkesi Sarıkamış ilerde hak ettiği yere gelecektir. Kayak sporunun merkezi olacaktır. Bizim hedefimiz de burada çok güzel bir organizasyon meydana getirmektir. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu şimdiden yaşadıklarını belirterek, "2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları, 15 üniversitesinin başvurusu sonucunda Erzurum'da yapılması ülkemiz adına kardeş kentimiz Erzurum adına onur ve gurur verici bir durumdur. Ancak şu anda bir gerçeği de ifade etmek gerekir. Şu an tüm Türkiye'nin kayak merkezlerinde kar yok ama Sarıkamış'ta 1 metre 50 santimetre kar var. Baharın başladığı bu günlerde bile böyle bir uluslararası yarışmanın yapılabileceğinin en belirgin göstergesidir. Kayakla ilgili Sarıkamış'ta bu mevsimde her türlü etkinlik yapılabilir. Bunu göstereceğiz bunu görecekler. Bundan dolayı bu bizim ayrımımızdır. Bunu anlatabilmek amacıyla Federasyon Başkanımız ve hemşerimiz Yavuz Tanyeri değerli misafirlerimizi Kars'a getirdiler. Onlar Sarıkamış'ı gördüklerinde hayran kalacak zaten. Kars'ı, Sarıkamış'ı uluslararası yere taşımak niyetindeyiz" diye konuştu.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise Sarıkamış'ın tanınmasının kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, "Sarıkamış'ta 12 ülkeden gelen 100 sporcun katıldığı bir kayak yarışması yapıldı. Küresel ısınmadan dolayı 2 bin rakımın üzerinde bulunan yerlerde her zaman sıkıntı olacağını bu nedenle bu güne kadar şanssız bir bölge olarak tayin edilen Sarıkamış'ın bundan sonra şanslı bir bölge olduğumuzu da burada itiraf etmeliyiz. Artık sular tersine akmaya başladı" diye konuştu.

Uluslar arası Snowboard teknik yetkilisi Marco Galvari de, Sarıkamış'taki pistleri kontrol için buraya geldik. Burada inceleme yapacağız. Beraber tartışıcağız konuşacağız. Programları elden geçireceğiz" derken, Alp disiplin teknik görevlisi Michael Schmauser ise Türkiye'ye çalışmak için geldik.2009 yılında yapılacak olan kayak şampiyonası için buraları kontrol edip bakacağız. İnceleyeceğiz. Görevlilerle birlikte hareket edeceğiz. Bu çalışmalar sonrasında karar vereceğiz."diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?