2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Kars Emniyeti alarmda!

KARS’TA ÇOCUKLARIN KARIŞTIĞI BIÇAKLAMA OLAYI EMNİYETİ HAREKETE GEÇİRDİ

Son günlerde Kars’ta çocukların karıştığı olaylar Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Cadde ve sokaklarda güvenlik önlemlerini artıran Emniyet Müdürlüğü Karslıları da duyarlı olmaya davet etti.

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, basın toplantısı düzenleyerek bıçaklama olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, son günlerde il genelinde çocukların karıştığı olayları engellemenin sadece emniyetin görevi olmadığını, bu görevin öğretmenlerin ve ailelerinde görevi olduğunu söyledi.

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek; “Kars'ta eğitim öğretim gören öğrencilerin zaman zaman hoş olmayan olaylara karışıyor. Bu olayları engellemenin sadece polisin görevi değil. Bu görev ailelere de düşüyor. Ailelerin çocuklarını takip etmesini gerekiyor” dedi.

FAİKBEY CADDESİ’NDEKİ BIÇAKLAMA OLAYI ÇOK ÜZÜCÜ

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, son olarak Faikbey Caddesi üzerinde meydana gelen ve çocukların karıştığı bıçaklama olayının çok üzücü olduğunu ifade etti.

Cengiz Zeybek; “Faikbey Caddesi’nde yaşanan bıçaklı kavga olayı bizleri çok üzdü. Olay bıçakla yaralama ile sonuçlandı. Bu olayda daha önceden bally çektiği veya uçucu madde kullandığı tespit edilen bazı kişiler var. Biz polis olarak okul önlerinde ya da gençlerin toplandığı bazı bölgelerde her zaman tedbir alamaya çalışıyoruz. Bütün okullarımızda öğrenci giriş çıkışlarında polis ekiplerimiz görev almakta giriş çıkış saatleri dışında da polislerimiz okul önlerinde beklemektedir. Gençlerimiz bizim yarınlarımızdır. Ancak sadece polisiye tedbirlerle ya da sadece okul idareleri çabalarıyla, öğretmenlerimizin çabalarıyla olmuyor. Ailelerimizin de bu konuda hem biz polislerle hem de okul idareleri ile iş birliği içerisinde olmalarında büyük fayda vardır” diye konuştu.

O ÇOCUKLAR BİZİM YARINLARIMIZ

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, geleceğimizin, yarınlarımızın yetişmesinde ülkeye faydalı bireyler olmasında herkese çok büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Zeybek; “O çocuklar sadece o ailelerin çocukları değil. Yarınlarımız olan gençlerimize hep birlikte el birliği ile sahip çıkmalıyız. Değerli anne ve babalardan, öğrenci velilerinden şunu istirham ediyorum. Polisle işbirliği yapsınlar. Birlikte hareket edelim tek başına önleyici kolluk görevlileri ile polisin aldığı tedbirlerle bu işleri önlemek mümkün değil. Birlikte bir hareket stratejisi belirleyelim. Birlikte projeli çalışma yapalım, çocuklarımızı kazanmak, o kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için yapılacak bir sürü faaliyet var. Tekrar ifade ediyorum. Aileler olmadan biz bunu sağlayamayız” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars’ta son günlerde çocukların karıştığı olayların önleminde herkesi duyarlı olmaya da davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 09:00:03
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 10:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karslı IP: 88.232.63.xxx Tarih : 3.11.2010 22:04:59

sayın müdürüm...çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum ama.şu pavyonlardaki olan olaylarıda bir halledebilirseniz kars halkı olarak çok memnun oluruz..kumar kadın tacirliği zorla kadınların pasaportlarına el koymalar..kadınlar sınır dışı edilme korkusuyla şikayette bulunamıyor..adamlar açık açık kadın satıyor...bir kadın dışarı çıkmaya kalksa kadını 50 liraya satıyorlar..yani olaylar içler acısı..gereğini yapacağınızdan şüphem yok sahgılarımla