6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars ilk kez MITT Fuarı'nda

Kars 18-21 Mart 2009 tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek olan dünyanın en büyük 4. fuarı MITT Fuarı'na bu yıl ilk kez katılacak.
Valilik ve İl Özel İdaresi koordinesinde Kars'ın ilk kez temsil edileceği Moskova Turizm Fuarı'nda, Türkiye standı içerisinde Kars Valiliği'ne de bir bölüm ayrıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, "Son iki yıldır İstanbul'da EMITT Fuarı'na katılarak güzel ilimiz için önemli bir tanıtım fırsatı yakaladık. Bu hafta da ilk kez Moskova Fuarı'na katılarak uluslararası turizm arenasında yer almak ve Marka Kentimizi tanıtmak istiyoruz. Moskova Fuarı'nın hazırlıklarına geçtiğimiz Ekim
ayında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yaptığımız başvuru ile başladık ve hazırlıklarımızı olgunlaştırdık. Farklı bir renk katacağımızı düşündüğümüz Moskova Fuarı için, profesyonel anlamda Rusça ve İngilizce gezi rehberleri hazırlattık. İlimizin kamu ve özel sektör temsilcileriyle birlikte temsil edileceği Moskova Fuarı, son yıllarda turizm alanında yakaladığımız ivmeyi hızlandıracak ve ilimize yeni açılımlar sağlayacaktır" dedi.

MARKA KENT KARS'A 360 DERECE SANAL TUR

'Marka Kent Kars' çalışmaları kapsamında ilin önemli turizm değerleri, Valilik internet sitesinde 360 derece sanal tur ile ziyarete açıldı. Proje, Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi, Sarıkamış Kaymakamlığı işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Kars Şehir Turu, Kars Müzesi, Sarıkamış Kayak Merkezi, Sarıkamış Şehitliği, Atatürk Caddesi, Kars Tabyaları, Hasan Harakani Külliyesi, Hamamlar, Tarihi Binalar ve Camiler ile Kars Tren Garı, Kars Valiliği internet sitesinde http://www.kars.gov.tr/360kars/
adresinden 360 derece izlenebiliyor. Önümüzdeki günlerde Ani Ören Yeri ve Kars Kalesi de eklenerek aynı adresten izlenebilecek. Vali Erden, "Kars ilimizin turizm potansiyelini öne çıkarmak için çok yönlü bir çalışma yürütüyoruz. 360 derece Sanal Tur ile de Marka Kent Kars'ımızın dünyanın her yerinden internet üzerinden izlenebilmesi ve insanlarda ilgi uyandırarak Kars'a gelecek turist sayısını artırmayı arzu ediyoruz. Çalışmalarımız önümüzdeki günlerde uluslararası fuarlara katılarak ve artarak devam edecektir. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?