5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars PTT çalışanları eylem yaptı

Yüksek Planlama Kurulu YPK Başkanlığı'nın almış olduğu karar gereğince PTT çalışanlarının en alt grupta ücretlendirilmesi sonucu ek ödemeden mahrum bırakılmasını protesto eden Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber Sen'e üye Kars PTT çalışanları yaptıkları eylemde YPK'nın kararlarını ateşe verip ısındılar. 

Ortakapı Mahallesi Ordu Caddesi üzerindeki PTT binası üzerinde bir araya gelen Kars-Ardahan-Artvin-Iğdır Türk Haber-Sen üyeleri YPK kararlarını basın açıklamasıyla protesto ettiler. 

Şube Başkanı Kemal Erginbay, yaptığı basın açıklamasında; "15 Ağustos 2008 tarihinde yapılan Toplu Görüşmeler öncesi, ek tazminat alamayan kamu görevlilerine en az 103 YTL olmak üzere ve 15 Ağustos 2008 tarihinden geçerli ek ödeme yapılacağı Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Toplu görüşmeler sırasında ise daha evvel denge tazminatı alan tüm çalışanlara bu ödemenin yapılacağı Kamu İşveren Kurulu tarafından ifade edilmiş ve tutanaklara geçmiştir. Kısacası KİT'lerde sözleşmeli personel oyuna getirilmiş ve hakları gasp edilmiştir. Bu kararnameyle eşit işe eşit ücret uygulaması başlattık diyenler yalan söylemiş, sözleşmeli personel aldatılmış, adaletsizliği daha da artırmışlardır. Hiçbir ilmi ve akli mantığın oluşturulmadığı bu yaklaşımı, bu anlayışı, bu çalışmayı YPK kararını şiddetle kınıyoruz. Herkese bu artışı vereceğiz diye 70 milyonun önünde söz verenleri bu yanlışlıkları düzeltmeye davet ediyoruz. Yaz-kış demeden, senelik izin kullanmadan, haftanın 6 günü çalışan PTT dağıtıcısını kiminle eşitlediniz diye soruyoruz. Her türlü mesleki hastalığa yakalanan, 55 yaşına geldiği zaman artık işe yaramıyorsunuz deyip resen kapının önüne koyduğunuz dağıtıcıyı hangi kadroyla karşılaştırdınız. 50 bin kişinin işini 25 bin kişiyle yapan zaruri ihtiyacını bile karşılamaya zaman bulamayan giye personelinin emsali kimlerdir bilmek istiyoruz. Birileri gibi yan gelip yatmadan zor şartlar altında büyük fedakarlıklarla PTT'yi 230 trilyon kara geçiren personelin mükafatı bu mu olacaktı" dedi. 

Yapılan yanlışların yapanların yanına kar kalmayacağını da ifade eden Erginbay, "Önce bu işin müsebbibi olan yetkililerle, bakanlarla, müsteşarlarla görüşmeler yapılacak, sonuç alınmaz ise hukukçularımız tarafından YPK'nın kararının iptali için Danıştay'a dava açılacaktır. Gerekirse, İnsan Hakları Mahkemesi ve İLO'ye şikayet edilecektir" diye konuştu. 

Erginbay, basın açıklamasının sonunda; çalışanlar, hak edenler, emeğinin ve alın terinin karşılığını almak isteyenlerin bu hakkı alana kadar mücadele edeceğini vurgulayarak, YPK kararının yırtılmasını istedi. Bunun üzerine PTT çalışanları ellerindeki YPK kararlarını yırttılar. Havanın da soğuk olması nedeniyle kaloriferlerinin bile yanmamasını da gerekçe gösteren PTT çalışanları fırsattan istifade yırttıkları karar metinlerini yakarak ısınmaya başladılar. 

"Adalet dediniz, hakkımızı yediniz", "Kalkınma dediniz, bizi mağdur ettiniz", "Adalet bunun neresinde, kalkınma bunun neresinde", "Sözleşmeli memuru mağdur etmeyin, çalışanlar kardeştir bunu bölmeyin" sloganlarının atıldığı basın açıklaması olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?