6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Kars sular altında

Kars'ta şiddetli yağmur, dolu ve sel meydana geldi. Can kaybının olmadığı selde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Meteorolojinin zamanında uyarısı ve belediyenin hoparlöründen yapılan taşkınlar olabileceği anonsuyla alınan tedbirler can kaybını önledi.

Kars kent merkezinde akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur kısa sürede kenti göle çevirdi. Valilik kavşağında onlarca araç mahsur kalırken, birçok mahallede ev ve işyerleri sular altında kaldı.

Birçok araç yoğun su birikintisi nedeniyle arızalanırken, bu araçlarda bulunan yolcular çevreden geçenlerin yardımıyla kurtarıldı. Mahallelerde adeta alarm verildi. Belediye görevlileri kentin dört bir yanında tehlikeli bölgelerde çalışma yaparken vatandaşlar da kürek ve süpürgelerle hem su baskınlarını önlemeye çalıştılar hem de kanalizasyon bacalarını açmakla meşgul oldular.

İlginç görüntülerin de yaşandığı kentte göle dönen caddede aracına binmek isteyen bir sürücü ne yapacağını şaşırdı. Bir süre bekleyen ve yağmurun dinmeyeceğini anlayan sürücü daha sonra kaldırım tarafındaki kapıdan aracına girerek sürüne sürüne koltuğuna geçti. Dolu nedeniyle bir çok sürücü de araçlarını benzin istasyonlarına çektiler, bazıları da ağaçların altında korumaya aldı.

BELEDİYE BİNASININ ÖNÜ GÖL OLDU

Belediye binasının önü de tamamen göl oldu. Belediye binası önünde seyir halindeki araçlar güçlükle ilerlerken personel de binaya girip çıkmakta zorlandılar. Belediye binasının olduğu çevrede kanalizasyon bacalarının tıkanmasıyla zor anlar yaşandı. Mahalleli kendi imkanlarıyla tıkanıklıkları açmaya çalışırken, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de araç ve gereçlerle vatandaşın yardımına ulaşmaya çalıştı.

HOPARLÖRLERDEN UYARI ANONSLARI YAPILDI

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, saat 15.00 sıralarında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün Kars'ta taşkınların olabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu ve gerekli önlemlerin alınmasını istediğini söyledi. Bunun üzerine belediye hoparlörlerinden vatandaşlara gerekli uyarı anonslarının yapıldığını belirten Başkan Bozkuş, birkaç mahallede onlarca ev ve işyerinin sular altında kaldığını, kentin ana caddelerinin göle döndüğünü söyledi. Uyarılar üzerine yağıştan önce gerekli bütün önlemleri aldıklarını ve ekipleri de seferber ettiklerini ifade eden Başkan Bozkuş, can kaybının olmamasına sevindiklerini vurgulayarak, yağışın devam ettiğini ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


VALİLİK VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DE ALARMA GEÇTİ

Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün yağış öncesi uyarıları üzerine Valilik ve Emniyet Müdürlüğü de alarma geçti. Polis ekipleri mahallere dağılarak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarırken, Valilik'te de olası bir afete karşı kriz masası oluşturuldu.

Bütün kurumların koordineli çalışmaları sonucunda her, benzer durumdaki sellerde meydana gelen olumsuzlukların önüne geçilmiş oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 17:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?